Politikere vil have flere laks til Vestegnen

Lokalpolitikere på tværs af fire kommuner vil have genoplivet et projekt, der skal bringe mere natur tilbage til to Store Vejle Å på Vestegnen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejle Å snor sig hele vejen fra Høje Taastrup gennem Albertslund og Vallensbæk, før den finder sin udmunding i Køge Bugt i Ishøj. 

Gennem årene har der været flere tilløb til at bringe mere liv og aktivitet til åen på Vestegnen, men de er alle endt uden resultat. 

Det vil vil en række politikere fra SF på tværs af de fire kommuner nu gøre op med, og de har derfor søsat et initiativ, der skal bringe både laks og mere natur til åen, så flere borgere på Vestegnen kan få glæde af den. 

- I dag er åen mere et spildevandsteknisk anlæg end en egentlig å, og derfor synes vi, at det kunne være fedt at få fiskene mere aktivt tilbage til åen, så den kan få noget mere liv, og de 120.000 mennesker, der bor i nærheden af den, kan få glæde af den, siger Vivi Nør Jacobsen fra SF i Albertslund. 

Vil tage sagen op i byråd

Det er en række ildsjæle og foreninger, der har udtænkt planen for, hvordan åen kan udvikles til fordel for dyrelivet. Og en del af planen for et mere rigt dyreliv indebærer blandt andet, at laksen får langt bedre muligheder for at gyde i åen. 

Og nu vil de fire SF'ere tage emnet op i hvert deres byråd. 

- Jeg kan selvfølgelig ikke garantere noget, men min egen drøm er at kunne hoppe i en kajak ved Porsemosen og sejle hele vejen til Køge Bugt. Men mindre kan også gøre det, så længe vi får flere fisk og mere liv, siger Vivi Nør Jacobsen.

I klippet nedenfor kan du se et tidligere indslag fra TV 2 Lorry, hvor du kan lære om at fange hornfisk. 

I sommerhalvåret er der god mulighed for at kroge en hornfisk. På under en time kan fisken komme fra hav til tallerken som et lækkert måltid.Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Royal Run

Prins Vincent overhalede storebror kort før målstregen

Mona og Linda(2)

Europæisk nabodag: "Jeg er ikke alene, fordi jeg har rigtig gode naboer"

Vis mere