Se forskellen: Kæmpe jordvold skal forhindre støj fra motorvej i Ishøj

En 12 meter høj støjvold er et af de største anlægsprojekter i nyere tid i Ishøj. Snart går byggeriet i gang.

Fremtiden ser mindre støjende ud i Ishøj.

I 2023 står en ny støjvold på hele 12 meter i højden nemlig færdig langs 2,7 kilometer af den del af Køge Bugt Motorvejen, der skærer sig gennem kommunen.

Strækningen vil samtidig sørge for, at i alt 1101 boliger tæt på motorvejen vil få reduceret støjniveauet til under den vejledende grænseværdi, fremgår det af en rapport fra de rådgivende ingeniører SWECO.

I alt vil 1830 boliger, som er generet af støjen, få reduceret larmen fra motorvejen med mellem tre og syv decibel.

- Vi kan ikke leve med, at nogle borgere ikke kan gå ud og nyde deres haver uden ubehagelige støjgener. Trafikmængden er steget væsentligt på Køge Bugt Motorvejen, siden boligområderne langs motorvejen blev bygget, lyder det fra Ole Bjørstorp, der glæder sig over, at borgerne nu får afhjulpet en del af problemet.

Og selv om en støjnedsættelse på mellem tre og syv decibel ikke lyder som en mærkbar forbedring vil støjvolden ifølge rapporten have ”en væsentligt positiv påvirkning på beboernes oplevelse af støj fra Køge Bugt Motorvejen”.

- Så den nuværende støjvold på cirka fem meter er ikke længere tidssvarende. Derfor var det afgørende at finde en løsning. Og det er jeg stolt over at kunne sige, at vi selv er lykkes med, når der nu ikke var hjælp at hente hos staten, som ellers ejer motorvejen, lyder det fra borgmesteren.

45 lastbiler i døgnet og 600.000 kubikmeter jord

Ja, du læste rigtigt.

For a hæve det eksisterende støjværn syv meter i højden skal der flyttes jord. Og hele 600.000 kubikmeter af slagsen skal fyldes på volden.

Den opgave skal 45 lastbiler i døgnet løse med jord fra entreprenørens jorddepot på Amager.

Men 45 lastbiler i døgnet på en strækning, hvor der i forvejen er meget støj, lyder måske ikke som en tiltalende løsning for borgerne i området.

Men det er det, forsikrer borgmesteren.

- Vi vil gerne tage mest muligt hensyn til beboerne i anlægsperioden. Vores entreprenør er underlagt nogle krav til støjniveauet ved anlægsarbejde og må kun arbejde i hverdage fra 7 til 18, lyder det fra borgmesteren.

Det store projekt, der skal strække sig 2,7 kilometer, forventes at stå færdigt i 2023.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik