Almedin og familien på vej mod Sarajevo

Den udviste bosniske familie sidder nu på et fly mod Sarajevo, erfarer TV 2 Lorry.

Afgangen forløb stille og roligt. Familien har holdt datoen tæt ind til kroppen, da de ikke ønskede et stort presseopbud i afgangshallen. I dag fløj de så ud af Danmark i et fragtfly. Vi har været i kontakt med både familiens advokat og værtsfar.

- Det var familiens ønske, at der ikke var noget presse i dag, og udsendelsen forløb ganske roligt. Nu vil de bare gerne til Sarajevo i fred og ro, siger Lasse Koefoed, værtsfar for Almedin, til TV 2 Lorry.

Afgangen var egentlig planlagt til kl. 10.10 i formiddags, men da familien kom i lufthavnen, meddelte myndighederne, at de først kunne lette over middag.

- Vi fik at vide at de skulle af sted med et fragtfly i stedet for et almindeligt fly, siger Lasse Koefoed.

Familien skulle egentlig have været udvist d. 13. oktober, men Almedins far, der lider af skizofreni, skar sig i håndleddet i lufthavnen kort før afrejse og var efterfølgende indlagt på psykiatrisk hospital.

Den medicin, som Hemzo Fejzic tager for sin skizofreni, er ifølge udlændingestyrelsen tilgængelig i familiens hjemland Bosnien, og derfor kan de ikke få humanitært ophold i Danmark.

Men både familie og eksperter har siden kritiseret det grundlag, som beslutningen er truffet på. Netop farens sindslidelser er årsagen til konflikten om, hvorvidt familien skal have humanitært ophold i landet.

Sidst i oktober genåbnede ministeriet sagen efter anmonding fra familiens advokat Poul Hauch Fenger. Sagsbehandlingstiden er tre måneder, men i nogle tilfælde kan asylansøgere bliver hjemsendt mens sagen behandles.

- Familien skal overnatte de første par nætter hos nogle andre udsendte asylansøgere, indtil der falder ro på situationen, siger Lasse Koefoed.

Faderen Hemzo har fået medicin med fra Danmark til behandling af sin sygdom. Men kun nok til en måned. Herefter er det Bosniske præparater , han skal bruge.

Spørgsmålet er så om den nødvendige medicin også er tilgængelig i landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik