Almedins far kan ikke få sin medicin i Bosnien

Apoteker i Sarajevo forhandler ikke den medicin, som Almedin Fejzics far har brug for.

På trods af Udlændingestyrelsens argument om det modsatte, kan Almedin Fejzic og hans familie ikke købe den medicin, som Almedins skizofrene far har brug for, i Bosnien.

Almedin Fejzic har besøgt de fem største apoteker i Sarajevo, Bosniens hovedstad, og ingen af dem forhandler den medicin, som Almedins far, Himzo Fejzic, er ordineret til.

Det fremgår af en mail, Almedins plejefar, Lasse Koefod, har sendt til TV 2 Lorry. I mailen navngiver Lasse Koefod de fem apoteker, som 18-årige Almedin har besøgt.

Udlændingestyrelsen har afvist at give familien Fejzic humanitær opholdstilladelse i Danmark netop med den begrundelse, at den medicin, som Almedins far har brug for, kan købes i Bosnien, hvor familien kommer fra.

- Vi vil nu prøve at skriftligt dokumentere, at medicinen ikke er tilgængelig i Bosnien. Det er det, Inger Støjberg (udlændinge- og integrationsminister, red.), har sagt, at vi kan gøre, så det er næste skridt i sagen, siger Almedins danske plejefar, Lasse Koefoed, til TV 2 Lorry.

Almedin har det efter omstændighederne godt i Bosnien, men det er en helt ny situation, når hans far løber tør for medicin om en måneds tid, lyder det fra Lasse Koefoed.

Familiens advokat Poul Hauch Fenger har tidligere meldt ud, at han vil rejse til Bosnien og skaffe dokumentation for de manglende behandlingsmuligheder.

Familien Fejzic blev torsdag i sidste uge fløjet til Bosnien i et lejet privatfly. Med i flyet var udover de fire udviste og besætningen også syv andre personer - her i blandt folk fra Rigspolitiet, en læge og to sygeplejersker.

Familien blev sendt til Bosnien, fordi Udlændingestyrelsen har afvist at lade den igangværende sag om deres opholdstilladelse få såkaldt 'opsættende virkning'.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik