Se forvandlingen: Det her kan blive fremtidens Palads

Den vel nok mest farverige bygning i København, Paladsteatret, skal måske rives ned.

Bygningen har stået i København siden 1918.  

quote Der skal også være plads til en offentlig gårdhave, grønne tage - så en hel række nye byrum bliver Københavnernes lige om lidt

Jesper Rasmussen, talsmand

Og den er ikke sådan lige til at overse, for i 1989 fik kunstneren Poul Gernes lov til at udsmykke huset med skarpe pastelfarver. 

Derfor er det også faldet masser danskere for brystet, at Paladsteatret måske vil blive revet ned i nær fremtid. 

På TV 2 Lorrys Facebook-side har mere end 30.000 danskere i skrivende stund tilkendegivet, at de ikke ønsker bygningen fjernet. 

Det er ellers et ønske hos DSB Ejendomme, der vil overdække banerne ved Vesterport Station for at give plads til et enormt højhusprojekt. 

Tegnestuen WERK har i samarbejde med rådgivningsvirksomheden COWI og Ingholt Consult udarbejdet en plan, der omfatter fire tårne i en højde af 50 til 100 meter.

Det er nemlig nødvendigt at bygge højt, hvis det skal kunne betale sig at overdække togskinnerne. 

- Mens vi bygger og skaber en overdækning af banegraven, så skal togene kunne køre uhindret. Det er derfor rigtig dyrt at overdække banegraven, og koster således et stort tre-cifret millionbeløb. For at finansiere overdækningen er det nødvendigt med mange kvadratmeter i byggeriet, siger talsmand og tidligere direktør i DSB Jesper Rasmussen i en pressemeddelelse. 

- Vi går efter at skabe et fantastisk byggeri, hvor vi kobler boliger til københavnerne og erhverv sammen med oplevelser i form af cafeer, restauranter, biograf og et lille teater. Der skal også være plads til en offentlig gårdhave, grønne tage - så en hel række nye byrum bliver Københavnernes lige om lidt, siger han. 

Se forslaget herunder.  

Nyt Palads set fra Vester Farimagsgade.

Nyt Palads set fra Jernbanegade. 

En del af planen vil være at lede trafikken udenom Vesterport, så der ikke kan køre biler på stykket mellem Palads og S-banen, som man kan i dag. 

quote Der er på fem til ti års sigt desværre for mange begrænsninger i den nuværende Paladsbygning

John Tønnes, Nordisk Film Biografer

Der skal nemlig være plads til udendørsliv og cykelstier, som forbinder Tivoli og Ørstedparken. Der kommer også en ny plads ved Vesterport stationsbygning, der vil blive renoveret. 

I projektet deltager blandet andet DSB, Nordisk Film Biografer, Lett Advokater, Grant Thornton, Cowi, WERK arkitekter, Ingholt Consult.

Ved Nordisk Film Biografer håber man på at få en biograf i verdensklasse. 

- Der er på fem til ti års sigt desværre for mange begrænsninger i den nuværende Paladsbygning, og vi ønsker fortsat at sikre unikke oplevelser til en masse glade gæster i en levende by, siger direktør John Tønnes. 

Teknik og Miljøborgmester Morten Kabell (Ø) om planen. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik