14 år efter trafikuheld: Endelig får Charlotte førtidspension

Charlotte Pedersen var i 2003 udsat for et trafikuheld, og siden 2006 har hun kæmpet for at få tildelt førtidspension. I dag vandt hun kampen mod kommunen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sidste 14 år har for Charlotte Pedersen været fyldt med stærke kroniske smerter i nakke, skuldre, ryg og arme.

Siden et trafikuheld har hun haft svært ved at holde balancen, og så lider hun af fastklemte nerver. Alligevel har Københavns Kommune nægtet at tildele hende førtidspension.

quote Jeg tudede faktisk, da jeg fik beskeden, så jeg tror stadig der går lidt tid, før jeg virkelig forstår det. Jeg er så vandt til at få et andet svar fra kommunen

Charlotte Pedersen, Førtidspensionist, København

Men i dag sluttede kampen så, da Charlotte Pedersen modtog den gode nyhed: At hun er godkendt til at modtage førtidspension.

- Jeg rendte lige ud på lokummet og brækkede mig, fordi min mave vendte rundt. Det var ligesom en befrielse, der flyttede 10 ton, forklarer Charlotte Pedersen i dag til TV 2 Lorry. 

- Jeg tudede faktisk, da jeg fik beskeden, så jeg tror stadig der går lidt tid, før jeg virkelig forstår det. Jeg er så vandt til at få et andet svar fra kommunen, siger hun.

TV 2 Lorry har tidligere fået indsigt i Charlotte Pedersens sag. Her kan man læse, at ni læger, psykiatere, psykologer og lægekonsulenter igennem årene har vurderet, at hendes tilstand er stationær, og at tilstanden ikke kan forbedres.

To lægekonsulenter og tre sagsbehandlere har endvidere vurderet, at hun ingen arbejdsevne har. For udover sit fysiske handicap, lider hun også af KOL, synsforstyrrelser, nedsat hukommelse og kronisk hovedpine. Derudover også en række psykiske lidelser, som først er kommet til efterfølgende gennem den hårde kamp mod systemet.

Men i dag sluttede den 11 år lange kamp mod kommunens manglende tildeling af førtidspension til Charlotte Pedersen.

quote Jeg håber, at det her ikke kun bliver en sejr for mig, men også for mange andre. Det er ikke kun min kamp, men også en kamp for alle andre, der har siddet endnu længere i systemet end mig.

Charlotte Pedersen, Førtidspensionist, København

Håber på lysere fremtid for andre

- Det kommer til at give mig endnu mere overskud og tid i livet til at hjælpe andre i samme situation som mig selv. Men jeg har slet ikke nået at omstille mig til min nye tilværelse endnu, siger den nyerklærede førtidspensionist til TV 2 Lorry.

Københavns Kommune har tidligere fået kritik for at være den kommune i landet, der tildeler færrst borgere førtidspension. Albertslund tildeler eksempelvis førtidspension mere end fire gange oftere end Københavns Kommune.

I den københavnske bydel Tingbjerg, hvor Charlotte Pedersen bor, er håbet nu bare, at dagens sejr bliver den første i rækken af de mange negative sager fra København:

- Jeg håber, at det her ikke kun bliver en sejr for mig, men også for mange andre. Det er ikke kun min kamp, men også en kamp for alle andre, der har siddet endnu længere i systemet end mig. Det er simpelthen forkasteligt, at det skal være sådan, siger Charlotte Pedersen. 

- Jeg kommer til at sove rigtig godt i nat for første gang i lang lang tid, siger hun. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Skraldemand i arbejde ny

Skraldemænd er på arbejde igen - men forhandlingerne er ikke slut

trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Vis mere
Politi skud nørrebro december

Tiltale: Bandedrab i København blev forberedt i ti dage

20061028-153449-4-3543x2395ma

Derfor har vi stadig sommertid

Vis mere