Cityringen testkøres med 40 ton sand i tog

Cityringens metrotog bliver lige nu testet hele vejen rundt i begge tunneler. Der er tale om et omfattende testarbejde med 85 forskellige tests.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Cityringen åbner til næste sommer, har den inden gennemgået en lang række tests – både på selve stationerne og i tunnelerne.

Alene togene gennemgår 85 forskellige tests, oplyser Metroselskabet, som i øjeblikket er i fuld gang med at testkøre hele Cityringen.

De nye metrotog ved kontrolcentret Otto Busses Vej.
De nye metrotog ved kontrolcentret Otto Busses Vej.
Foto: Metroselskabet pressefoto

Alt fra accelerationer og bremselængder til dørsystemer, informationssystemer og ventilationsanlæg bliver testet, og undervejs bliver systemet presset til det yderste.

For eksempel lader man togene køre med langt større last, end de normalt ville gøre. 

- Vi tester blandt andet togets evne til at accelerere og bremse ved fuld last. Det gør vi ved at fylde 40 ton sand ind i toget, så det er delt op i sandsække af 25 kilo stykket. 40 ton svarer til, at der er 450 passagerer i et tog, siger Max Vibæk, der er ansvarlig for indkøb af rullende materiel i Metroselskabet.  

Der bliver også testet situationer, der ligner virkeligheden så meget som muligt, så Metroselskabet får et billede af, hvordan systemet vil fungere til hverdag.

De sidste skinner i Cityringen blev lagt tilbage i foråret. Det var en glædens dag for Københavns overborgmester, Frank Jensen, og Frederikbergs borgmester, Jørgen Glenthøj. 

Det omfattende testkørselsarbejde fordeler sig på 39 tog, 10 delsystemer, 17 stationer, 3 skakte og over 30 kilometer spor. Alt skal fungere, før den endelig sikkerhedsgodkendelse til Cityringens åbning kan gives. 

Testkørsel med metrotogene foregår i øjeblikket om dagen og tidlig aften. Der kører fortsat materialetransporter i tunnelerne i aften- og nattetimerne samt i weekenden.

TV 2 Lorrys Søndagsmagasin gjorde i september sidste år status Cityringen, som er det største byggeri i København i 400 år. I indslaget nedenfor kan du blandt andet komme med til en af de allerførste testkørsler på de nylagte metroskinner.

 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Cecilie Laustsen

Cecilie lider af kronisk lungesygdom:
Nu løber hun for at samle penge ind til forskning

Testcenter

De sidste testcentre er lukket:
"Vores erfaringer kommer til at gøre en stor forskel"

Vis mere