Dansk milliardær flytter i bofællesskab på Christianshavn

Den danske ’Tiger’-milliardær, Lennart Lajboschitz, flytter i bofællesskab i historiske bygninger.

Da grundlæggeren af butikskæden Tiger, Lennart Lajboschitz, solgte 70 procent af sin virksomhed til EQT, tjente han halvanden milliard kroner.

Men den 59-årige milliardær har ikke i sinde at bruge pengene på at bygge et slot, hvor han kan bo alene med sin kone – tværtimod.

Bådsmandshuset er en af de historiske bygninger, der nu skal danne rammerne og Lennart Lajboschitz bofællesskab.
Bådsmandshuset er en af de historiske bygninger, der nu skal danne rammerne og Lennart Lajboschitz bofællesskab.
Foto: Colliers

Lennart Lajboschitz flytter nemlig ind i en række gamle, historiske bygninger på Christianshavn, som han i 2016 købte og istandsatte. Det drejer sig blandt andet om Bådsmandshuset og Kanalhuset med det tidligere Orlogsmuseet i en sidebygning, der blev bygget i 1754.

Og han skal ikke bo der alene. Torsdag flytter de første lejere ind, i det der kommer til at blive et kreativt bofællesskab, hvor de ud over Lennart Lajboschitz skal dele bygningerne med 30 af hans familiemedlemmer.

Fremtidens fællesskab

Da han købte ejendommene, der løber langs sydsiden af Christians Kanal, for 161 millioner kroner vidste Lennart Lajboschitz ikke, hvad han skulle bruge dem til, men det gør han nu.

Blå bog: Lennart Lajboschitz

  • Alder: 59 år. Født 13. august 1959.
  • Han er gift og har fire børn.
  • Ifølge Berlingske Tidende er han med en formue på 2,4 milliarder kroner nummer 51 på listen over de rigeste danskere. En formue der kan stige voldsomt, når de nuværende hovedejere af Flying Tiger kommer videre med et salg af virksomheden.
  • Grundlagde Tiger i 1995. I 2012 solgte han 70 procent for halvanden milliard kroner til kapitalfonden EQT.
  • I 2014 købte han Absalon Kirke på Vesterbro og omdannede den til et moderne folkehus.

De første lejere er konsulentvirksomheden Damvad, der ind til torsdag har haft adresse på den anden side af kanalen i Havnegade, og hos Colliers, der står for udlejningen af bygningerne, kan man læse, at det ikke er alle, der får lov at leje sig ind.

Her skriver de;

- Udlejer ønsker en anvendelse, som passer ind i området samt i forhold til den resterende ejendom, som denne bygning udgør en del af.

Og det er der en særlig grund til, for Lennart Lajboschitz har et ønske om at skabe et særligt kreativt kontor- og bofællesskab. Et dynamisk fællesskab som afspejler de forandringer, han mener, vores arbejdsformer står overfor.

Stillerum og traditioner

Det er arkitekt Bente Lange, der har stået for restaureringen af bygningerne, og det hele er blevet istandsat efter gamle håndværksmæssige traditioner.

Hun har tidligere stået bag istandsættelser på Toldbygningen i København, Frederiksborg Slotshave og Marienlyst Slot.

Da Lennart Lajboschitz købte den nedlagte Absalon kirke på Vesterbro, var det med en drøm om at starte en social revolution, som skulle få danskerne til at komme hinanden noget mere ved.

Ifølge tingbogen udgør det samlede grundareal 8826 kvadratmeter. Af det er er 6241 kvadratmeter erhvervsareal.

Og i de fredede bygninger skal der således både være stillerum, loungeområder, en restaurant og et hotel – det foruden kontorer og boliger.

Det hele er blevet lavet på en måde, hvorpå det er tiltænkt, at lejerne skal mødes på kryds og tværs.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik