Demonstration mod bureaukrati: Dagpengeregler fylder 29.231 sider

Københavnere og folketingspolitikere kommer til at spærre øjnene op tirsdag. Der ruller hele dagpengelovgivningen gennem byen for fuld musik.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

29.231 sider, 9 kilometer og 400 kilo.

quote Vi håber, at 2017 bliver året, hvor vi som a-kasse endelig kan koncentrere os om at hjælpe ledige i job

Rasmus Felt, Min A-kasse

Det er omfanget af den samlede dagpengelovgivning, når den trykkes på papir. 

Og det er alt for meget, mener man i Min A-kasse, der derfor har kaldt til demontration mod bureaukratiet tirsdag formiddag. 

- Det er politikernes første arbejdsdag i 2017, og vi vil gerne byde dem velkommen med hele dagpengebureaukratiet. Det er i dag på 29.231 sider - og vokser med 6,23 sider om dagen. Det er alt for meget. Derfor laver vi et event, som forhåbentligt giver genlyd ind bag Christiansborgs mure, siger pressechef Rasmus Felt fra Min A-kasse.

Begivenheden starter tirsdag klokken 10.00 i Valby, og demonstrationen vil blive fulgt af sækkepiber, jazzmusikere og et større trommeband, mens komikeren Sebastian Dorset kommenterer eventet live. 

- Eventet er et modsvar til en lovgivning, som alene med den omfang krænker den enkelte lediges retssikkehed. Vi står gerne klar med hjælp til at skabe et system baseret på tillid og respekt for den ledige i stedet for mistillid og kontrol, forklarer Rasmus Felt videre om årsagen til optøjerne. 

- Vi håber, at 2017 bliver året, hvor vi som a-kasse endelig kan koncentrere os om at hjælpe ledige i job, frem for at bruge næsten al tiden på at fortælle om relger. 

Her er ruten for tirsdagens demonstration i København. Det kan være god en ide for bilister at vælge en anden vej gennem byen.
Her er ruten for tirsdagens demonstration i København. Det kan være god en ide for bilister at vælge en anden vej gennem byen.
Foto: min-a-kasse.dk/

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Skrald, strejke

Strejken er slut:
Nu vender skraldemændene tilbage på arbejde

Vis mere
20061028-153449-4-3543x2395ma

Derfor har vi stadig sommertid

Ali Najei

Ali var klar til at slå ihjel – men så mødte han en særlig kvinde

Vis mere