Dykkerskole sagde farvel med maner

Søværnets Dykkerskole på Holmen lukkede fredag efter 135 år.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er løbet en hel del vand gennem Københavns Havn i de 135 år, Søværnets Dykkerskole har haft adresse på Holmen i København. Og der er sluset en hel del elever gennem uddannelserne på den gamle skole ved havnen. I dag var det slut, da skolen kunne sige farvel til de sidste 20 skibsdykkere, der er uddannet på Holmen. Nu lukker skolen - og flytter til Korsør.

De 20 afgangselever blev  fejret, og et stort antal tidligere elever og ansatte mødte op og deltog sammen med skolens nuværende ansatte i det, der hurtigt blev en både festlig og vemodig afsked.

 En af de tidligere elever er Steen Friis, der blev uddannet som skibsdykker i 1971.

- Det har jo stået sådan i ens hjerte. Og så lige opludselig skal det væk. det banker alligevel lidt for en, når man står her og skal se, at Dykkerskolen lukker.

Vedmodigheden ramte også dykkerskolens chef, orlogskaptajn Henrik Stilling.

- En institution, der har ligget på Holmen i så mange år, der nu lukker - det er vi kede af. Vi er kede af, at Holmen lukker. Men det er jo det, der sker, og det er den vej vi skal, Vi tager dagen i dag som en festlig dag og lukker en æra - og så kommer vi igen et andet sted, sagde han, da TV 2 Lorry mødte ham ved dagens ceremoni.

 

 Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere