Ejer jubler: Ikonisk Gasolin-værtshus reddet fra lukning

Bodegaen Fingerbøllet kan se frem til stadig at skulle lange billige øl over disken.

Det legendariske værtshus Fingerbøllet på Christianshavn, der var stamsted for blandt andet Gasolin, er alligevel ikke lukningstruet, som det ellers lød torsdag fra indehaveren gennem 36 år, Børge Petersen.

På deres egen Facebookside skriver Fingerbøllet:

"Kære venner. 75.000 tak for jeres støtte. Udlejer har idag personligt, trukket sit krav om huslejeforhøjelse tilbage. Fingerbøllet overlever. Dette var aldrig sket uden jeres støtte og opbakning."

Faren for en lukning var opstået på baggrund af en skrivelse, som Børge Petersen havde modtaget fra ejeren af den bygning, hvor Fingerbøllet har til huse, ejendomsselskabet Seguro Management.

Her blev der varslet en huslejestigning på 170.000 kroner om året eksklusiv moms. En stigning, der omtrent svarer til en fordobling af stedets nuværende husleje. Og som ville betyde, at det ikke længere var muligt for værtshuset at køre rundt.

- Det er selvfølgelig kedeligt, og det skaber en kæmpe usikkerhed. Vi kan simpelthen ikke tjene nok penge på det øl, vi sælger, til at dække en så stor huslejestigning, fortalte Børge Petersen torsdag.

Aftale mellem lejer og udlejer

TV 2 Lorry har været i kontakt med direktør i Seguro Management, Eskil Peter Lund. Han fortæller, at der fredag har været et møde mellem ham og Børge Petersen, hvor den varslet huslejestigning blev diskuteret.

- Jeg har lavet en aftale med Børge, hvor vi har fundet en ordning, som sikrer, at der er ro på for Fingerbøllet, og at de kan fortsætte lejemålet fremover, siger Eskil Peter Lund til TV 2 Lorry.

Det er endnu ikke lykkedes for TV 2 Lorry at få en kommentar fra indehaveren af Fingerbøllet, Børge Petersen.

Ingen ny Lukas Graham

Værtshuset var stamsted for Gasolin, der siden bandets spæde begyndelse kom der efter en lang dag i øvelokalet på Wilders Plads, ligesom de af flere omgange afholdte deres pladereceptioner på Fingerbøllet.

Siden har stedet dannet rammen for musikere som Jokeren, der rappede om værtshuset i ’Havnen’, ligesom Katinka, der har boet lige rundt om hjørnet, har slået nogle af sine musikalske rødder på værtshuset.

Spørger man museumsinspektøren på rockmuseet Ragnarock, Rasmus Rosenørn, kunne en potentiel lukning af Fingerbøllet handle om mere end bare et værtshus.

- Sådan nogle steder er med til at være åndehuller og motorer for nogle kreative kræfter. Og hvis det bliver erstattet af dyre modeforretninger, er det i hvert fald ikke der, vi får en ny Katinka eller Lukas Graham, fortæller han.

- Og så er det ekstra ironisk, at Gasolins stamværtshus nu er truet af den udvikling, de selv kæmpede imod, siger Rasmus Rosenørn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik