Fyret chef fra Det Kongelige får job på nyt teater

Emmet Feigenberg, der blev fyret som skuespilchef på Det Kongelige Teater, bliver ny teaterdirektør for sammenslutning af Østerbro-teatre.

Når Østerbro-teatrene Østre Gasværk og Republique slås sammen til juli, bliver det med Emmet Feigenberg i spidsen.

Den tidligere skuespilchef for Det Kongelige Teater er lykkelig for muligheden for at blive teaterdirektør:

- Det nye samlede teater i København åbner helt særlige muligheder for udvikling af scenekunsten i Danmark. Jeg ser det som min opgave at indbyde tidens stærkeste talenter til at være med til at forme fremtidens teater. Både det store, spektakulære og folkelige. Og det, der søger i dybden og afprøver grænserne, siger han. 

Fyret for mangel på nytænkning

Emmet Feigenberg blev fyret fra Det Kongelige Teater før hans kontrakt udløb i 2014.

Man mente ikke, at Emmet Feigenberg var nyskabende nok, sagde teaterchef Morten Hesseldahl til TV 2 Lorry i 2014: 

- Emmett har stået for en bestemt stil, og jeg tror, at vi skal se os om efter nogle nye greb, så vi kan løfte teatret hen til et sted, hvor det bliver relevant for et moderne publikum, sagde han.

Men det er netop hans nutidige perspektiv, han er blevet ansat på det nye teater på Østerbro, lyder det fra formanden for fusionsudvalget og den kommende bestyrelsesformand, Annette Sadolin: 

- Ud af et meget stærkt ansøgerfelt, er vi glade for og stolte over at have valgt Emmet Feigenberg. Vi har lagt vægt på, at den nye teaterdirektør har en stærk scenekunstnerisk profil med visioner, der har et nutidigt perspektiv. Med Emmet Feigenberg får vi en erfaren leder med solide værdier, handlekraft og gode samarbejdsevner, der er væsentlig for en vellykket fusionsproces, siger hun i en pressemeddelelse.

Teaterredaktør for Berlingske Tidende, Jakob Steen Olsen, roste dengang Emmet Feigenberg for at have højnet den kunsteriske niveau i sin tid som skuespilchef.

Morten Kirkskov overtog posten som skuespilchef fra Emmet Feigenberg.

Det skal du vide om Emmet Feigenberg

Emmet Feigenberg var skuespilchef på Det Kongelige Teater fra 2008 til 2015. 

Han har siden arbejdet som vejleder, gæsteunderviser og instruktør på teaterskolerne i København, Aarhus og Odense – og han har oversat skuespil fra engelsk, tysk og svensk.

Han er derudover tilknyttet Copenhagen Business School som ekstern lektor.

Emmet Feigenbergs seneste iscenesættelser var den reumertnominerede ”Vintersolhverv” på Det
Kongelige Teater, og ”Livlægens besøg” på Betty Nansen Teatret, begge i 2016.

 

Spørg Os - Afstemning

_