Gravearbejde afslører hemmelig tunnel ved Christiansborg

Da arbejdet med at lægge ny belægning på Christiansborgs Slotsplads gik i gang, dukkede en 400 år gammel tunnel op.

Arkæologer har gjort et overraskende fund under Christiansborgs Slotsplads.

En ikke hidtil kendt tunnel er dukket op omtrent halvanden meter under jorden. 

Tunnelen ligger nær slotskirken og har formentlig udgjort en forbindelse mellem den indre voldgrav omkring det daværende København Slot og den ydre voldgrav, den nuværende Frederiksholms Kanal. Det skriver Københavns Museum på Facebook. 

Tunnelen er i to dele fra forskellige perioder. Den ældste del af tunnelen er opført i røde mursten. Typen af mursten daterer den til perioden mellem 1575-1650. Den anden del er opført i gule mursten, og den er sandsynligvis opført i 1730erne efter, at den ældste voldgrav blev fyldt op.

Nysgerrige ingen adgang 

Tunnelen dukkede op i midten af september. 

Den er seks til syv meter lang, har en højde på 1,62 m, og har ledt helt ind i det nuværende Christiansborg, skriver Københavns Museum. Men hvad dens funktion er er fortsat ukendt.

Den ældre del har sandsynligvis været dræn til regulering af vandet i slottets voldgrav, mens den nyere del formentlig har været en del af et kloaksystem, skriver Københavns Museum på Facebook.

Nysgerrige sjæle skal dog ikke begynde at glæde sig for tidligt. På grund af sikkerhedsmæssige årsager vil der ikke blive offentlig adgang til tunnelen.

Når arkæologerne er færdige med at understøttet murværket, så det ikke styrter sammen, bliver tunnelen begravet igen under slotspladsens nye fliser, skriver Jyllands-Posten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik