Hjertesyge patienter får aflyst store operationer

221 har i år fået aflyst og udsat deres operation på hjertecentret på Rigshospitalet, viser ny opgørelse.

Der har været både politisk opmærksomhed og løfter om forbedringer. Men alvorligt hjertesyge danskere får fortsat aflyst og udsat deres operationer i stort - og stigende - omfang. Det skriver Berlingske. 

Ifølge en opgørelse har 221 patienter fået udsat deres hjerteoperation på landets største hjertecenter på Rigshospitalet fra årsskiftet og frem til 31. august i år. 

Dermed kan antallet af aflyste operationer ifølge Berlingske blive rekordhøjt og nå op omkring 300, efter at antallet af aflysninger har ligget på mellem knap 200 og 250 om året de seneste tre år. 

De høje tal fremgår af en embedsmands-orientering til politikere i Region Hovedstaden og udløser hård kritik fra Hjerteforeningen.

- Det er meget foruroligende. Det handler jo om liv og død. Det kan få fatale konsekvenser og føre til psykiske sammenbrud blandt patienter, når deres operationer bliver udsat, siger direktør Kim Høgh til Berlingske. 

De høje tal vækker også bekymring blandt politikere i regionen, som nu vil kræve, at chefen fra hjertecentret møder personligt frem i sundhedsudvalget og kommer med en forklaring.

- Der er alt for mange aflysninger. Det er ikke i orden. Det er klart, at problemet ikke kan løses på én dag, men de ting, de hidtil har lavet, ser jo ikke ud til at virke. Derfor skal vi vide, hvorfor det ikke bliver bedre, og hvad der skal til, for at det bliver det, siger gruppeformand Leila Lindén, Soc.Dem.

Ifølge orienteringen er de mange udsatte operationer en konsekvens af "en høj kapacitetsudnyttelse på tværs af operationsstuer, intensivafsnit og sengeafsnit". 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik