Hvad er dog det? Derfor flyder en ø rundt i Københavns Havn

En lille, snedkerbygget ø med et lindetræ flyder rundt i Københavns Havn. Øen er den første af flere og fungerer som gratis, offentlig park.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er hverken et synsbedrag eller et fatamorgana.

Hvis du får øje på en karikaturlignende øde ø med et træ, der flyder rundt i Københavns Havn, så har du såmænd bare spottet en ny park. Den kan du bruge, hvis du har lyst.

Den lille, pramflyder er en snedkerbygget ø med et lindetræ, og bag projektet står designkollektivet Fokstrot, Kulturhavn 365 og Københavns Kommune. 

Lige nu flyder øen rundt ved Slusen i Sydhavnen. Hvis du har lyst til at besøge den eller inspicere den nærmere, står det dig frit for.

Øen er nemlig en offentlig park. Måske endda Københavns mindste af slagsen. 

CPH-Ø1 er navnet på øen, der i fremtiden får selskab af flere af sin slags. Således er CPH-Ø2, Ø3 og mange flere på vej.

Visionen er at bygge både svømmeplatforme, flydende sauna-øer, flydende haver og sågar en flydende muslingefarm og en flydende "sail-in" café.

 
 
Foto: Marshall Blecher / www.marshallblecher.com & Magnus Maarbjerg / Fokstrot - www.fokstrot.dk

Idéen med øerne er at skabe en helt ny type byrum i Københavns Havn, som alle frit kan udforske og udnytte, oplyser designerne bag projektet. 

Det skriver magasinet KBH, 

Øernes aktiviteter kan skifte alt efter hvor i havnen øerne er placeret, og på hvilken tid af året. Det er op til brugerne af øen, at diktere hvilke funktioner de skal have. 

Projektet er desuden søsat for at skabe fokus på et forbedret havnemiljø, samt hvordan klimapåvirkninger og forhøjede vandstande kan have betydning for urbane områder. 

Senere på foråret rykker øen ud foran La Banchina på Refshalvøen.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tour de France i København 2022

København udset som værtsby i dansk bud på VM i landevejscykling

politiagent Louise Borglit drab drabssag Elverparken Herlev efterforskning retssag

Landsretten tillader brug af omdiskuterede lydoptagelser

Vis mere