Kæmpe fællesdans i København: Op mod 10.000 danseglade deltager

Mandag vil op mod 10.000 danse under bøgen, når Sommerdans i Fælledparken endnu engang afvikles.

En verdenskendt sangstjerne og et start-tema der får temperaturen til at stige adskillige grader folder sig ud mandag, når der endnu engang inviteres til gratis dansefest under åben himmel i Fælledparken.

Bag arrangementet Sommerfest i Fælledparken, hvor det ventes at op mod 10.000 deltager, står Global Generation, som har modtaget støtte fra Københavns Kommune til den store dansefest.

Indiske danserytmer og bollywood-stemning

Mandagen indledes med tema-dans og fest i bedste Bollywood- og Bhangra-stil.

Så er du til indisk sitar og hoftegyngende trommer, så er Dansepladsen i Fælledparken stedet, du skal forbi fra mandag klokken 19, hvor underviseren Murari Sing underviser i Bollywood-dans. 

For nok starter arrangementet mandag, den 25. juni, men det sidste dansetrin bliver først fem uger senere, den 26. juli.

Mens både Bollywood og Bhangra er indisk, er det til gengæld en pæredansk sangerinde, som står for koncerten mandag aften. 

Verdenskendt og pæredansk punjabi-stjerne

Her optræder sangerinden Anita Lerche, der til dagligt bor i USA. Blandt danskerne er hun måske ikke en kendt skikkelse, men globalt set er sangerinden, der synger på sproget Punjabi, intet mindre end verdensberømt.

Den verdensberømte sangerinde Anita Lerche står for underholdningen mandag aften i Fælledparken
Den verdensberømte sangerinde Anita Lerche står for underholdningen mandag aften i Fælledparken
Foto: Hasse Ferrold / Presse

Senest hittede hendes nyeste album "Bhajans" på den internationale Billboard Top-5 i USA. Den største bedrift herhjemme må betegnes som hendes optræden i Vild Med Dans, ligesom hun var omdrejningspunktet for DR2-dokumentaren 'Fra Herlev til Bollywood'. 

Fem ugers gratis dansefest i alverdens stilarter

Den fem uger lange dansefest er gratis, og hver dag er der professionel danseundervisning for begyndere fra 19-22 i alverdens stilarter: både swing, salsa, dancehall, argentinsk tango, ballroom, afrobeat og folkedans, hvorefter DJ´s spiller op til fri dans i aftenens stilart. 

Desuden er der hver torsdag eftermiddag dans for børn i tidsrummet 12-14, mens der er familiedans for børnefamilier hver fredag fra 14-16. 

Der er endnu engang Sommerdans i Fælledparken fra den 25. juni til den 26. juli
Der er endnu engang Sommerdans i Fælledparken fra den 25. juni til den 26. juli
Foto: Jacob Crawfurd / Presse

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik