Kendt spisested slagtet: "Ligner noget fra tilbudshylden"

Politkens madanmelder giver Grøften i Tivoli en hård medfart.

Mange danskere og turister har gennem tiden spist sig mætte i Tivolis ældste og vel nok også mest ikoniske restaurant Grøften.

Men i dagens udgave af Politiken bliver Grøften nådesløst slagtet.

Stort set alle elementer på tallerkenen udløser et surt opstød hos avisens madanmelder Sandra Brovall.

- Julefrokosten hos Grøften i Tivoli ligner noget, der er hevet ned fra tilbudshylden i et lavprissupermarked, lyder den nådesløse overskrift.

- Decemberplatten på den gamle Tivoli-restaurant bød på alt fra rådden drue, friturestegt slamfisk og slatne sild fra glas. Smørrebrødsrevolution er gået fuldstændigt hen over hovedet på den gamle restaurant. Det er en ommer, skriver Sandra Brovall, der kvitterer med sølle to små hjerter ud af seks.

Keld og Hilda   

Det folkekære spisested er ellers kendt for at være besøgt at den ene danske kendis efter den anden. Og minsandten om ikke også Keld og Hilda Heick sad til bords i Grøften med en flok venner under Politikens madanmelders besøg.

Men selvom dansk-top parret er kendt for at være nogle gedigne hyggespredere, var det ikke nok til at løfte den kulinariske atmosfære.  

- Om så Keld og Hilda havde haft gang i et partnerbytte hen over nabobordet, havde det været svært at undgå at bemærke den ringe kvalitet af sild, Grøften diskede op med, skriver Politikens madanmelder.  

Selvom Grøften har mange trofaste besøgende, er det ikke ensbetydende med, at maden er god, mener Poltikens madanmelder.
Selvom Grøften har mange trofaste besøgende, er det ikke ensbetydende med, at maden er god, mener Poltikens madanmelder.
Foto: Thomas Lekfeldt - Scanpix

Det er tv-kokken Jacob Elkjær, som har ansvaret for køkkenet i Grøften. Han overtog restauranten i 2015 og lovede dengang en forbedring af både råvarerne og tilberedningen.

På det tidspunkt var Grøften - ifølge Politiken - var berygtet for at bruge 'halvfabrikata, dårlige råvarer og sjusket kokkehåndværk.'

Vil ikke kommentere

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Jacob Elkjær. Til BT oplyser han, at han er travlt optaget af at servicere sine mange julefrokost-gæster og henviser i stedet til Tivolis pressechef, Torben Plank.

Pressechefen vil dog ikke kommentere anmelderens konkrete madoplevelse, men han har en generel kommentar.

- Det er altid trist at få en hård anmeldelse, men samtidig skal man jo også bruge de gode råd, man får, konstruktivt. I Tivoli går tradition, fornyelse og kvalitet hånd i hånd. Grøften er et meget eftertragtet frokoststed, og der er et stort publikum, der efterspørger den traditionelle julemenu. Langt de fleste er tilfredse, men det skal selvfølgelig heller ikke blive en sovepude, siger Torben Plank til BT.

Han tilføjer, at "det er klart", at maden skal leve op til Tivolis standarder, og at der er nogle punkter i anmeldelsen, som Tivoli reagerer på.

- Derfor er vi i gang med en samtale med restauratøren i Grøften for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, siger Torben Plank.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik