Kommune gør status på Distortion: 28 støjoverskridelser og 52 tons skrald

De to populære gadefester til dette års Distortion er overstået og festivalen rykker i dag videre til Refshaleøen. Kommunen gør status på dette års arbejde.

I alt er 70 medarbejdere med 12 fejemaskiner i dag i gang med at rydde op efter gårsdagens åbne gadefest til Distortion-festival på Vesterbro, mens 50 medarbejdere og 10 maskiner i går gjorde det samme på Nørrebro.

De to gadefester er nu overstået og årets Distortion-festival er i dag rykket videre til Refshaleøen, hvor det kræver armbånd at komme ind.

I den forbindelse har Københavns Kommune gjort status på, hvordan dette års gadefester er forløbet.

- Distortion er en kæmpe fest med store mængder affald, men vi er efterhånden ved at være trænet i det. Vores forberedelse bliver bedre og bedre, så i det sekund Distortion slutter begynder vi at sende vores folk ud til at påbegynde oprydningen, siger Lene Barner-Rasmussen, der er enhedschef i Center for Drift, der hører under Teknik-og miljøforvaltning i Københavns Kommune, til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Københavns Kommune

Flere støjoverskridelser

I løbet af de to dage med gadefesterne på Nørrebro og Vesterbro har kommunen modtaget 13 opkaldt på støjtelefonen, mens man også selv har været ude og foretage støjmålinger ved scenerne 90 gange.

På Rådhuspladsen var der ingen problemer med støjen, men til gadefesterne på henholdsvis Nørrebro og Vesterbro blev støjgrænsen overskredet hele 17 og 11 gange - altså 28 gange i alt, hvor kommunens folk blev nødt til at bede de ansvarlige ved scenerne om at skrue ned for musikken.

Om det får betydning for fremtiden med de mange lydoverskridelser kan kommunen endnu ikke sige noget om, da der først ved hele festivalens afslutning skal laves en samlet redegørelse på årets festival.

 
 
Foto: Matias Øgendal

Kommunen har også holdt løbende opsyn undervejs med madboderne, toiletter og scenerne generelt.

Men den absolut største opgave, er den de 70 oprydnings-medarbejdere i dag knokler med.

Det anslåes nemlig fra kommunens side, at der i går blev indsamlet 28 tons affald fra Nørrebro, mens der i dag indsamles 26 tons fra København.

- Arbejdet er stadig i gang, og det kommer til at vare lidt tid endnu. Særligt glasskår er svære for vores maskiner at feje op, så det kræver, at vi kører områderne igennem nogle gange, men vi får mange henvendelser fra borgerne om glasskår, så vi arbejder på det, siger Lene Barner-Rasmussen.

Ifølge kommunen vil det største oprydningsarbejde blive klaret i dag, mens borgerne dog må kunne forvente at der går en lille uges tid, før alle synlige spor fra dette års Distortion-festival er væk fra gaderne på de to københavnske brokvarterer.

- De mest trafikerede veje er ryddet allerede fra morgenstunden, efter gadefesterne er overstået. Derudover er hele Nørrebro stort set klaret, mens det samme snart gør sig gældende for Vesterbro, siger Lene Barner-Rasmussen til TV 2 Lorry.

Flaskesamlere følte sig udsatte på Distortion, men så fik de hvide veste på, og det har hjulpet.

Spørg Os - Afstemning

_