Selvom der har været stort fokus på at komme lommetyverier til livs i København, så går udviklingen den forkerte vej.
Mens folk kører på deres cykel, så er der flere og flere der får stjålet deres ting op af cykelkurven
Tyverierne har taget fart hen over efteråret, og omfanget er så stort, at man på metroens skærme er begyndt at gøre opmærksom på de listige tyveknægte med alt for lange fingre.
Københavns Politi har også set sig nødsaget til at advare særligt mod tyve, der går efter dyre armbåndsure, men metoderne ændrer sig hele tiden.
Ved Københavns Kommunes center for forebyggelse af kriminalitet, Sikker By, fortæller man, at tyveknægtene nu går efter folks cykelkurve.
- Mens folk kører på deres cykel, så er der flere og flere der får stjålet deres ting op af cykelkurven. Deres tasker, måske med dyre bærbare computere og sådan noget, fortæller kontorchef Jeppe Grøntholt-Pedersen til TV 2 Lorry.
- Det sidder vi faktisk i de her dage og kigger på sammen på sammen med politiet, siger han.
Københavns Kommune startede allerede en kampagne mod tyverier i forbindelse med det Det Europæiske Melodi Grand Prix i 2014.
- I vores første kampagne har vi samarbejdet med Wonderful Copenhagen, der ved noget om turister. Vi har samarbejdet med Det Kriminalpræventive Råd, og vi har samarbejdet med Københavns Politi. Nu må vi se på, hvad vi skal gøre overfor den her målgruppe (cyklister, red.), og hvem vi eventuelt skal samarbejde med, fortæller kontorchefen til TV 2 Lorry.
Hvad, der er sikkert og vidst, er i hvert fald, at udviklingen går den forkerte vej.
- Det er smadder utilfredsstillende, at vi - på trods af alt det arbejde vi gør - oplever en kraftig stigning i lommetyverier, siger han.
POLITIETS RÅD: SÅDAN GARDERER DU DIG MOD TRICKTYVERI
Et oplagt offer for en tricktyv er en, som har noget, som har værdi for dem. Derfor er det ifølge Ove Randrup fra Københavns Politis Tyveri- og Røveriafsnit en god idé ikke at flashe sine værdigenstande.
Smartphone, pung, dyre ure eller smykker bør ikke pådrage sig opmærksomhed fra de forkerte.
2: Hold øje med dine værdigenstande
Vær hele tiden klar over, hvor dine ting er og gem dem et sikkert sted, hvor de er svære at komme til for andre end dig selv.
3: Vær mistænksom
Kommer en vildt fremmed hen og krammer dig på gaden? Han har måske ikke rent mel i posen.
- Hvis man ikke ved, hvorfor nogle retter henvendelse til en, skal man holde øje med sine værdigenstande, siger Ove Randrup fra Københavns Politi.
Det er altid en god idé at holde øje med sine omgivelser - særligt når man er et sted, hvor der er mange mennesker.
4: Råb op!
Bliver du udsat for et tyveri er det første, du bør gøre at råbe op - tiltræk dig så meget opmærksomhed som muligt, så andre ser, hvad der foregår og ved, at du er blevet bestjålet. Det kan også skræmme tyven væk.
5: Ring til politiet
Hvis du er vidne til et dansetyveri, selv bliver udsat for et dansetyveri eller ser personer, som generelt skaber utryghed i nattelivet, så tøv ikke med at ringe 114. Er det akut, så ring 112.
I København har de en "tryghedsskabende indsats" - det vil sige, at der er uniformerede betjente til stede i bybilledet - særligt i weekenden, hvor der sker flest tricktyverier, fordi mange mennesker er ude i nattelivet.
6: Er skaden sket: Læg mærke til gerningsmanden
Ove Randrup fra Københavns Politi anbefaler, at man lægger mærke til gerningsmanden, hvis man enten selv bliver udsat for tyveri eller er vidne. Hvad har de på? Hvilken type sko, hvilken farve jakke? Kendetegn?
I visse tilfælde kan det være en god idé at tage et billede med sin mobiltelefon, men man skal aldrig udsætte sig selv for fare - er gerningsmanden truende bør man ikke opildne til vold.
7: Er skaden sket: Pas på dig selv
I tråd med forrige råd, så skal man altid være forsigtig, hvis man bliver udsat for kriminalitet og hellere søge hjælp hos politiet end gribe sagen i egen hånd.