Metro: V kræver redegørelse for milliard-regning

Hovedentreprenør forlanger syv milliarder kroner - ekstra. Venstre forlanger en forklaring.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Står det til, hovedentreprenøren CMT, så bliver byggeriet af Cityringen - den gigantiske udvidelse af Københavns metronet - syv milliarder dyrere end planlagt.  Selskabet har fremsat kravet over for bygherren - Metroselskabet, og nu kræver Venstre på Københavns rådhus en forklaring. Det skriver Berlingske.

-Der skal være bedre styr på, hvad borgernes penge bliver brugt på. Spørgsmålet er, om overborgmesteren og de, der sidder i bestyrelsen, har gjort nok for at gribe ind og spille en aktiv rolle i forhold til det store krav,« siger hun og peger på, at der har været et meget stort fokus på arbejdsmiljø.

-Den hardcore økonomi­-del er gledet i baggrunden,« siger Cecilia Lonning-Skovgaard, der er Venstres politiske ordfører, til Berlingske.

Hun er ikke tilfreds med de orienteringer, der er givet til medlemmerne af Økonomiudvalget, men det er præcis dem, overborgmester Frank Jensen  henviser til, når han bliver spurgt. Derudover har han ikke meget at sige:

 

quote I øvrigt har jeg ingen kommentar

Overborgmester Frank Jensen i Berlingske

-I øvrigt har jeg ingen kommentar, så længe ejerkredsen arbejder på en løsning.

CMT selv har ikke ønsket at kommentere situationen over for Berlingske, men sagen følges nu tæt - også på Christiansborg, hvor de radikale mener, at CMT skal "tage sig sammen".

-De skal have de penge, de er berettiget til, og ikke en krone mere, siger Andreas Steenberg, der er partiets transportordfører.

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

Vis mere