Ny forsinkelse rammer udvidelse af Rigshospitalet

Rigshospitalets kommende Nordfløj kan nu først tages i brug 26. januar 2020


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kommer til at stå 26. januar 2020 i kalenderen, inden Rigshospitalets nye, gigantiske tilbygning, Nordfløjen kan tages i brug. Det oplyser hospitalet på sin hjemmeside.

Og dermed er det store hospitalsbyggeri ramt af endnu en forsinkelse.

- Vi er desværre nødt til at udskyde indflytningen til 26. januar 2020. Forsinkelsen skyldes især, at det sidste arbejde inde i bygningen tager længere tid, end vi havde planlagt. Derudover har vi haft udfordringer med at skaffe det nødvendige antal kvalificerede håndværkere til at færdiggøre arbejdet, fortæller projektdirektør Henrik Eriksen i en pressemeddelelse på hospitalets hjemmeside.

Rigshospitalet oplyser, at forsinkelserne rammer alle klinikker, der skal flytte ind i Nordfløjen. Den nye tidsplan betyder, at der skal ændres på planlægningen og forberedelserne til indflytningen.

- For at vi kan blive klar til at tage bygningen i brug, skal vi både opdatere planerne for at gøre bygningen helt færdig og klar til daglig drift, og opdatere planlægningen af uddannelse og oplæring af personalet, der skal arbejde i bygningen, siger Henrik Eriksen.

Bygningen skulle oprindeligt have stået klar i efteråret 2018. Det blev - blandt andet på grund af en vandskade - udskudt til efteråret 2019 - og nu står Nordfløjen altså først til at kunne tages i brug i slutningen af januar 2020.

Rigshospitalet erkender på sin hjemmeside, at forsinkelsen kommer til at fordyre det milliarddyre projekt, men man har endnu ikke overblik over, hvor meget, der bliver tale om.

Fakta om Nordfløjen

Nybyggeriet er op til 7 etager højt og bliver på i alt 54.000 kvadratmeter.

 

Bygningen kommer til at indeholde 203 senge, 29 intensiv-senge og 33 operationsstuer. Herudover bliver der radiologi, ambulatorier, kontorer, auditorieområder og omklædning.

 

Byggeomkostningerne ligger i nærheden af to millarder kroner.

 

 

Vi har tidligere fortalt om forsinkelser og fordyrelser af projektet. 

Kort nyt


Vis mere
20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Tivoli rødt og hvidt

Efter dansk VM-triumf:
Bygninger lyste op i rødt og hvidt

Vis mere