Ny tradition: Fang din nytårstorsk midt i Københavns Havn

For andet år i træk fik Københavns lystfiskere lov til at fange nytårsmenuen midt i byen.

Sidste år tog lystfiskeren Alexander Nepper initiativ til, hvad der allerede er blevet, en ny tradition i Københavns Havn. 

Han spurgte pænt kommunen, om byboerne kunne få lov til at fiske efter nytårsmiddagen ved Kvæsthusbroen nær Skuespilhuset, og til hans overraskelse fik han hurtigt en accept. 

Derfor kunne flere hundrede fiskeentuisiaster sidste år mødes for at kaste snørren i vandet sammen og ønske hinanden et rigtig godt nytår. Og dét kan de gøre igen i år.

Arrangementet var en stor succes, og derfor blev der igen givet tilladelse til, at fiskefolket kunne mødes i Københavns Havn i dag. 

Præmier til de store fisk

Her var det muligt at fiske ved Kvæsthusbroen, langs kajen foran Skuespilhuset og langs Havnegade ikke langt fra byens midte, Kongens Nytorv og Nyhavn. 

Arrangementet er gratis og startede lørdag klokken 10 ved Ofelia Plads med en velkomsttale, hvor reglerne for dagens fiskeri og konkurrence blev gennemgået. 

Der var grejpræmier til dagens største og næststørste nytårstorsk, samt en præmie til største fisk fanget af et barn under 16 år. 

Man kunne ligeledes være så heldig at vinde fribilletter til byens turbåde. 

Torsk blev der dog ikke fanget mange af - men der var rigtigt mange, der forsøgte, trods det lidt triste vejr.

Masser af sunde fisk i rent vand

Sidste år vejede den største nytårstorsk 2,4 kilo, og Iinitiativtageren Alexander Nepper understregede, at der er masser af sunde, spisefisk i havnen. 

- Der er rent nok til at man kan bade. Der er rent nok til, at der er nogen, som dyrker muslinger herinde (i byen, red.). Og der er fyldt med fisk. Så selvfølgelig er der også rent nok til at fiske, sagde han glad. 

Det store ønske er på sigt, at København kan gå forrest som fiskehovedstad, forklarede han videre.

- Hvis det var noget, der kunne bliver permanent tilladt , så synes jeg, det kunne være dejligt. Det ville passe godt til Københavns identitet som en by med masser af natur og med plads til at udfolde sig, sagde han til TV 2 Lorry. 

Det vil kun være tilladt at fange torsk. Man må ikke rense fisk på havnen, og der skal tages hensyn til de øvrige københavnerne. Man skal have indløst statsligt fisketegn. 

Se indslag fra sidste års fiskefest her:

For første gang i mere end 30 år kunne lystfiskere i dag fiske i Københavns Havn.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik