Nyt superhus til Mødrehjælpen: Doneret af Pandora-stifter

Mødrehjælpens protektor Kronprinsesse Mary indviede fredag det nye rådgivningshus for sårbare børnefamilier.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag var masser af journalister og kvinder mødt op ved Abel Cathrines Gade på Vesterbro for at fejre åbningen af Mødrehjælpens nye rådgivningshus. 

Og så måske for at få et lille glimt af Kronprinsesse Mary, der deltog i både fællessang og skåltaler.

Det nye Mødrehjælpshus vil, ud over at hjælpe flere københavnske børnefamilier, også hjælpe familier i hele landet gennem landsdækkende chat- og telefonrådgivning.

Og så vil huset samtidig blive base for det stigende antal frivillige i organisationen. 

Og der er mere end brug for et nyt superhus, mener man i Mødrehjælpen. 

Der er nemlig stadig flere kvinder, der henvender sig og søger hjælp.

Alene i København modtog flere end 4.000 børnefamilier og gravide professionel rådgivning fra organisationens socialrådgivere, psykologer og jurister i 2015. 

- Jeg glæder mig utroligt meget over, at rådgivningshuset nu står klar til at modtage sårbare børnefamilier. Vi får ikke bare mulighed for at hjælpe flere, men også for at hjælpe bedre, da huset rummer muligheder, vi ikke har haft tidligere. Det gælder eksempelvis et nyt terapeutisk børnerum, der giver os unikke rammer for at hjælpe børn fra voldsudsatte familier. Og et stort køkken giver mulighed for madskoler med fokus på sundhed og fællesskab om måltidet, siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen, i en pressemeddelelse.

Huset er doneret af Winnie Liljeborg og Oak Foundation, der har givet henholdsvis 40 millioner og 10 millioner kroner til renoveringen og projektet.

Winnie Liljeborg stiftede smykkefirmaet Pandora, men har siden 2006 varetaget investeringer af både kommerciel og filantropisk karakter. 

Oak Foundation er stifet af parret Alan og Jette Parker, og har siden 1983 sammen med deres datter støttet Mødrehjælpens arbejde. 

 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Vis mere