Politiet afslører nye detaljer om bomben foran Skattestyrelsen

Sprængstoffet lå kun omkring 60 centimeter fra Skattestyrelsens indgangsparti ved eksplosionen tirsdag aften, oplyser chefpolitiinspektør.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets foreløbige analyser tyder på, at der ved eksplosionen tirsdag aften foran Skattestyrelsen blev brugt en type sprængstof, der blandt andet benyttes industrielt.

Det oplyser Københavns Politi fredag i en pressemeddelelse.

Københavns Politi har samlet en særlig gruppe med mange efterforskningsgrene til at forestå efterforskningen - deriblandt politiets teknikere, som siden tirsdag aften har udført et omfattende arbejde.

- De foreløbige analyser viser, at der formentlig er tale om sprængstof af en type, der blandt andet benyttes industrielt for eksempel ved nedrivningsarbejde eller lignende, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i pressemeddelelsen.

Han oplyser, at sprængstoffet var placeret omkring 60 centimeter fra Skattestyrelsens indgangsparti. Han ønsker dog ikke af hensyn til efterforskningen at gå i yderligere detaljer. 

- Jeg kan sagtens forstå, at der er stor interesse for denne sag. Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og som har største fokus hos os. Vi er fortrøstningsfulde og forfølger flere konkrete spor, men netop af hensyn til vores efterforskningsmuligheder kan jeg ikke gå i yderligere detaljer omkring disse, siger Jørgen Bergen Skov. 

Fredag eftermiddag modtog Københavns Politi en anmeldelse om en pose ved Nordhavn Station. Området blev hurtigt afspærret for at sikre, at der ikke var noget mistænkeligt i posen. Det viste sig heldigvis hurtigt at være korrekt. 

- Det er klart, at vi i lyset af eksplosionen tirsdag tager alle nødvendige forholdsregler, siger Jørgen Bergen Skov. 

123 henvendelser fra borgere

En del af efterforskningen har bestået i at få et overblik over, hvem der har befundet sig i området op til og efter eksplosionen.

Derfor blev offentligheden helt fra begyndelsen bedt om hjælp. Den er kommet i overflod. Indtil videre har 123 borgere henvendt sig via 1-1-4 og den mobile politistation, der var ved Nordhavn Station onsdag og torsdag. 

- Det vil jeg endnu engang gerne takke for. Det har været væsentligt for efterforskningen, og hvis der stadig er nogen derude, som ligger inde med viden og endnu ikke har været i kontakt med os, så er vores telefoner åbne døgnet rundt, siger Jørgen Bergen Skov. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

hus

Køber vil jævne bevaringsværdigt hus med jorden: Nu blander politikere sig

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

Vis mere
Alkohol og unge. Forbrugerombudsmanden melder Club Retro i Helsingør til politiet.

Beskyldes for at markedsføre druk-fester til unge:
Kæmpesag på vej mod diskotek

Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

Vis mere