Tanja blev forarget over Støjbergs kage: Nu har hun samlet 180.000 ind

Inger Støjberg fejrede 50 stramninger på flygtningeområdet med en kage. Det fik Tanja til at støtte netop flygtningene med en indsamling, der har nået 180.000 kroner.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Tanja Thomsen Bæklund så integrationsminister Inger Støjbergs Facebook-opslag tirsdag aften blev hun ligesom mange andre forarget.

- Jeg tænkte, at det simpelthen var så upassende at fejre stramninger, der gør det svært for mennesker, der i forvejen har det svært. Her gik hun over grænsen. Så jeg besluttede at lave en indsamling, siger Tanja Thomsen Bæklund fra København.

quote Personligt går jeg går ikke rundt og er stolt over, at at jeg <em>ikke </em>kan hjælpe.

Tanja Thomsen Bæklund

Indsamlingen oprettede hun på Røde Kors' hjemmeside med teksten: 

"Inger Støjberg skriver følgende på hendes FB: "I dag fik jeg vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet. Det skal fejres!" Hvis du også mener, at det ikke er noget at være stolt af, så kan du i stedet for give en krone eller mere for, hver af de 50 stramninger", stod der.

Og den tekst har fået danskerne til at hive sedler op af pengepungen. På to dage har indsamlingen nået 180.000 kroner.

- Jeg havde slet ikke ambitioner om at nå så mange mennesker. Det er meget overvældende. Jeg kan læse i kommentarerne, at mange også har haft brug for at sige fra over for Støjbergs udmelding, siger hun. 

"Man er da ikke stolt over ikke at hjælpe"

Tanja Thomsen Bæklund blev særligt ramt af integrationsministerens opslag, fordi Støjberg viste stolthed over ikke at hjælpe.

quote Forhåbentligt får dette folk til at tænke, at hvis man tier, så samtykker man. Måske det viser, at det godt kan være positivt at sige fra.

Tanja Thomsen Bæklund

- Hvis hun havde fejret 50 gode integrationsinitiativer, så havde det været en anden sag. Personligt går jeg ikke rundt og er stolt over, at at jeg ikke kan hjælpe, siger hun.

Hos Røde Kors var man så glad for Tanjas indsamling, at de valgte at overraske hende på hendes arbejde med en buket blomster.

Hjælpeorganisationen fortæller, at Tanja Thomsen Bæklunds egen-indsamling har klaret sig usædvanligt godt, i forhold til. at den ikke lægger sig op af en katastrofe.

- Tanjas indsamling har ramt lige ned i en dagsorden, som mange mennesker er frustrerede over. Indsamlingen giver dem mulighed for at handle og det har vi behov for, når vi synes noget er uretfærdigt, siger Rikke Lind Andersson, kampagneleder i Røde Kors.

Tier man, så samtykker man

Hun håber, at hendes indsamling har været med til at inspirere andre til at handle, når de ser noget, som de synes er forkert:

- Man kender jo godt det der med, at man ikke får sagt eller gjort noget, når man oplever noget negativt eller usmageligt. Forhåbentligt får dette folk til at tænke, at hvis man tier, så samtykker man. Måske det viser, at det godt kan være positivt at sige fra, siger Tanja Thomsen Bæklund.

Find Tanja Thomsen Bæklunds indsamling her.

Se Inger Støjbergs kage her: 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
billige boliger udskydes

Mange billige boliger bliver udskudt eller aflyst

Line Dupont

148.000 følger med: Line bygger alt i alle rum

Vis mere