Ti personer er dømt for vold og uro ved Paludan-demo

Indtil videre er ti dømt for vold og uro på Blågårds Plads i april i forbindelse med en demonstration anført af Stram Kurs' Rasmus Paludan.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brosten, fyrværkeri og glasskår fløj gennem luften, da Rasmus Paludan den 14. april besøgte Blågårds Plads på indre Nørrebro i København.  

I alt er ti personer blevet dømt for at have deltaget i de voldelige optøjer, og samlet set har personerne fået otte års fængsel, hvoraf fire er betinget.

quote Den massive uro, vold og hærværk, der fandt sted 14. april, var helt uacceptabel

Jesper Beuschel, vicepolitiinspektør

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Den massive uro, vold og hærværk, der fandt sted 14. april, var helt uacceptabel. Derfor er det meget tilfredsstillende, at der er afsagt en række domme, de er til at tage og føle på, og som forhåbentlig sender et klart signal om, at uroligheder bliver straffet hårdt, siger Jesper Beuschel, vicepolitiinspektør og leder af afdeling for borgernær kriminalitet.

De dømte er mellem 17 og 54 år og er blandt andet dømt for at have kastet med brosten, stole, fyrværkeri og glasskår mod politiet, samt overtrædelse af maskeringsforbuddet.

Efterforskningen fortsætter og flere kan dømmes

Allerede dagen efter urolighederne nedsatte Københavns Politi en særlig efterforskningsgruppe, som siden har efterforsket optøjerne for at stille gerningsmændene til ansvar for deres handlinger.

Udover de 10 personer, som er dømt, sidder fire varetægtsfængslet, mens fem, hvoraf én person er under 15 år, er sigtet. Alle vil blive indkaldt i retten, oplyser Københavns Politi.Vis mere
Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

20200810-092901-L-1920x1280we

Metrotog får nyt liv:
En gevinst for miljøet og passagerer

Vis mere