Udskiftning i pandaholdet: Ny hanpanda til Zoologisk Have

Potentielle forplantningsproblemer er skyld i, at Københavns Zoo har valgt at modtage en anden hanpanda end He Xing, der skulle være ankommet til København til april.

Til april ankommer to helt særlige gæster til København, når to kinesiske pandaer flytter ind i Københavns Zoo's nye pandaanlæg.

Hunpandaen Sun Mao og hanpandaen He Xing blev i 2017 udpeget som de to bjørne, der skulle bebo anlægget. Men fire måneder inden ankomst er He Xing altså blevet udskiftet til fordel for en anden han med navnet Xing Er.

Pandaerne er en gave fra det kinesiske styre, men selvom det er en meget prestigefuld gave, så er der også store udgifter forbundet med at modtage dem - hvorfor man også vil være sikker på, at det er sunde og raske dyr, man modtager.

Københavns kommende pandaer:

Hunpandaen har navnet Mao Sun. Ved ankomst til Københavns Zoo er hun fem år gammel. På nuværende tidspunkt vejer hun 113 kilo.

 

Hanpandaen hedder Xing Er. Han vejer 114 kilo og vil ved ankomsten til København være seks år gammel.

 

For at kunne huse pandaerne har ZOO blandt andet måtte finde frem til en ny fodermetode, da pandaer er kendt for kun at spise friske bambusskud.

 

Anlægget, pandaerne skal bebo, koster 160 millioner kroner og er tegnet af tegnestuen BIG og Schønherr Landskabsarkitekter.

Og det er netop fysiske problemer, der har gjort at ZOO København har sagt ja til kinesiske anbefalinger om at lade hanpandaen udskifte.

- Den han, vi oprindeligt havde fået stillet i udsigt, har vist sig at være ramt af kryptorcisme - eller sagt mere polulært: Hans evner til at forplante sig er formentlig ikke gode, så kineserne har anbefalet os, at få en anden han til København, siger Bengt Holst der er videnskabelig direktør i ZOO.

Før jul var han i Shanghai for at se den nye han Xing Er, som gav direktøren et godt indtryk:

- Han er en aktiv bjørn, og han klatrer meget, og det passer rigtig fint til den hun, han skal danne par med i København.

Ifølge Verdensnaturfonden WWF's seneste pandaoptælling fra 2015 fandtes der 1864 pandaer i naturen. Dette er en stigning ift. tidligere optællinger.

Arkitekten, Bjarke Ingels, tegner Zoo's nye pandaanlæg:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik