Unge indvandrere har ændret syn på homoseksuelle

Flere indvandrerunge mener, at homoseksuelle skal have lov til at udleve deres seksualitet.

Skal homoseksuelle have lov til at udleve deres seksualitet?

Ja, svarer 81 procent af unge med ikke-vestlig baggrund i en rundspørge, som Københavns Kommune sidste år foretog blandt 2.450 unge københavnere i alderen 18-29 år. 

Heraf havde 862 af de adspurgte, svarende til godt og vel en tredjedel, ikke-vestlig baggrund.

Resultaterne fra rundspørgen er netop blevet offentliggjort i en ny rapport omkring medborgerskab blandt unge, og her viser der sig en tydelig tendens, når man sammenligner med kommunens medborgerskabsundersøgelse tilbage fra 2015. 

For hvor det dengang kun var 69 procent af de ikke-vestlige unge, der svarede ja på spørgsmålet, er det nu 81 procent, der er positivt stemte. 

Går den rigtige vej

Resultaterne glæder Peder Holk Svendsen, der er forperson i landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, LGBT Danmark.   

- Det er enormt positivt, og det peger på, at det overordnet set går i den rigtige retning blandt især de unge. For hvis du allerede der kan leve et åbent liv som LGBT-person, så lover det jo utrolig positivt for fremtiden, siger han til TV 2 Lorry. 

Selvom flere indvandrerunge mener, at homoseksuelle skal have lov til at udleve deres seksualitet, er de dog langtfra lige så positivt stemte som de danske unge og unge med vestlig oprindelse. Af dem svarede 97 og 96 procent svarede ja på spørgsmålet.

- Jeg tror objektivt set, at det er helt naturligt, at der er denne her kløft. Men med den udvikling, de her tal viser, så tror jeg ikke, det er umuligt, at man kan bringe den ned, så der er en større overensstemmelse mellem grupperne, siger Peder Holk Svendsen.   

Mange føler sig stadig diskrimineret

Selvom flertallet af unge i rundspørgen svarer ja, så mener forperson i LGBT+ Ungdom, Maja Wolfgang, at det er fejlslået at konkludere, at det er ensbetydende med, at man nu respekterer og anerkender homoseksuelle.

- Al forskning viser nemlig, at mange unge homoseksuelle har psykiske problemer, bliver mobbet og stadig følger sig stigmatiseret og diskrimeret på grund af deres seksualitet. Derudover er det problematisk, at man i undersøgelsen ikke spørger ind til andre LGBT+ personer så som transpersoner. Netop de er nogle af dem, der har det sværest og bliver mindst anerkendt og accepteret, siger Maja Wolfgang.

For tidligt at åbne champagneflasken

Rundspørgen er lavet af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, og spørgsmålet om homoseksuelle er blot et af mange, der omhandler medborgerskab, ligestilling og selvbestemmelse.  

- Vi vil gerne vide, hvad det er for en gruppe af unge, vi som kommune har at gøre med, for vi har som målsætning, at alle skal tage del i samfundet og føle sig inkluderet. I den forbindelse er det jo interessant for os at have noget viden om, om der nogle, der har meninger, som stritter lidt i forhold til det, vi andre synes er normalt, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning Skovgaard (V).

Hun finder det positivt, at unge indvandrere - ifølge undersøgelsen - i stigende grad stiller sig positive over for homoseksuelle. Men om man ligefrem kan gå så langt som til at sige, at det liberale frisind har sejret, stiller hun sig tvivlende overfor.   

- Vi vil gerne have frisind og tolerance blandt alle vores unge. Men jeg er da også med på, at det er måske lige tidligt nok at åbne champagneflasken og sige, at nu er sejren hjemme. Vi kan se en tendens i forhold til undersøgelsen for to år siden, men jeg tror da bestemt også, at der udstår et arbejde endnu, siger Cecilia Lonning Skovgaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik