Valdemar blev mobbet: Nu siger youtubere fra

De smiler, griner og fjoller rundt med kameraet.

Youtubere ser altid ud til at have det fedt, men der er også en bagside af medaljen.

Den kender 12-årige Valdemar og hans mor til. 

Valdemar, der bor på Frederiksberg, ville nemlig gerne lave videoer til Youtube. Derfor gik han straks i gang med at fortælle sin mor om idéen og vise hende det virtuelle univers. 

Digital mobning

Hver fjerde mellem 9 og 16 år har oplevet en eller anden form for online mobning inden for det seneste år.
Kilde: Københavns Kommune

- Han fortalte mig om alle de her forskellige youtubere, om hvem de var, og hvad de var. Og så oplevede jeg en verden, som på mange måder var rigtig rigtig hård. Der var grimt sprog, og der var nogle underlige ting, synes jeg som voksen og forælder, siger Louise Juhl, der er mor til Valdemar.

Valdemar fik alligevel lov - og han oplevede den hårde verden på egen krop. 

- De skrev, at jeg var en idiot, og jeg bare skulle gå tilbage til min mor og stoppe på Youtube. Så brød jeg bare sammen og begyndte at græde og alt muligt, fortæller 12-årige Valdemar Juhl. 

Men så fik hans mor en god idé. I stedet for et forbud tog hun initiativ til at lave en kampagne - og fik Københavns Kommune med på idéen. 

Det er fedt

Du kan se videoerne fra kampagnen på kanalen DET ER FEDT. 
Det er youtuberne Anna Briand og Emil og Mikkel fra TrierGaming, der til sammen har over 187.000 følgere, og de to, unge upcoming youtubere Caroline KB og Valdemar fra MinerValle.

Tal ordenligt

Fire youtubere sætter nu sammen med Valdemar og Københavns Kommune fokus på online mobning. Målet er at få unge til at tale ordentligt til hinanden.

- De her youtubere har et talerør og et publikum, så de ville kunne tale sagen på en meget troværdig måde, siger Louise Juhl. 

Nu er der produceret videoer, hvor de fortæller om deres oplevelser og opfordrer børnene til at tænke sig om, inden de skriver en grim kommentar. De er blandt andet taget i brug på Øster Farimagsgade Skole. 

- Jeg bliver rigtig glad, når jeg ser, at der er nogen, der taler om det, når jeg selv har prøvet, hvor hårdt det er, siger Valdemar. 

Målet er at få videoerne ud i hele landet, og der er allerede stablet flere samarbejder på benene, udover Københavns Kommune.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik