Mathilde frygter for besparelser: Nu er det pest eller kolera

Grundet nye såkaldte kvalitetsstandarder i Københavns Kommune risikerer Mathilde Faber, der har autisme og udviklingshæmning, at miste en af de to ting, hun har mest kært.

Mathilde Faber risikerer at blive bedt om at forlade fællesskabet i sit botilbud (rettet), eller at hverdagen på dagtilbuddet Juno bliver væsentlig begrænset. Det er pest eller kolera, hvis man spørger Mathilde Faber selv. Hun er udviklingshæmmet og har autisme.

Mathilde Faber elsker sin hverdag på medieskolen Juno, men måske får hun nu frataget sig to skoledage om ugen.
Mathilde Faber elsker sin hverdag på medieskolen Juno, men måske får hun nu frataget sig to skoledage om ugen.
Foto: Sofie Gauger - TV 2 Lorry

Juno er et aktivitets- og samværstilbud, hvor Mathilde går alle ugens hverdage. Men den daglige gang på Juno kan meget snart være slut for Mathilde.

De nye kvalitetsstandarder

Københavns Kommune har nemlig valgt at skære i dagtilbuddene for de udviklingshæmmede på botilbud.

Det skyldes, at kommunen blandt andet på grund af pålagte besparelser har lavet nye og lavere kvalitetsstandarder for voksne med handicap.

Og det betyder i praksis, at mange skal gå fra botilbud til støtte i deres egen bolig. Eller at de får færre dage på dagtilbuddet.

Og for hende er det altafgørende at kunne få hjælp fra botilbuddet i hverdagen, men det er mindst lige så vigtigt, at hun kan bevare sin daglige gang på medieskolen Juno. Hun elsker nemlig at være der.

- Men det er jo ikke godt at sove hele dagen væk, og man ikke ved, hvad man skal tage sig til. Og det er godt at have noget at stå op til om morgenen og man ved, at man skal afsted på et bestemt tidspunkt. Og man ved, at man skal se sine kolleger, og man ved, at man skal lave en vigtig opgave eller en vigtig produktion, fortæller 29-årige Mathilde Faber til TV 2 Lorry.

Selvom alt ser lidt sort ud, har Mathilde dog ikke glemt sin drøm. Hun vil være journalist og fotograf.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik