3.000 pladser på restauranten Alchemist revet væk på få minutter

Den hypede restaurant Alchemist åbnede mandag op for bookinger for forårssæsonen, og det var kun de allerhurtigste, der fik fingre i en booking på restauranten.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da restauranten Alchemist i august gang åbnede for bookinger til årets sidste måneder, blev samtlige borde revet væk på fire minutter.

Nu har historien gentaget sig selv.

Mandag klokken 17.00 åbnede den hypede restuarant, der ligger på Refshaleøen, igen op for bookinger fra 1. april til den 11. juli.

Og også denne gang, gik der kun få minutter, inden de 3.000 pladser blev revet væk, skriver Alchemists chefkok, Rasmus Munk, på Instagram:

quote Det var en oplevelse ud over det sædvanlige.

Søren Frank, mad- og vinredaktør, Berlingske

"Vi er ydmyge og taknemmelige over, at vi kan sælge 3.000 pladser på kun få minutter. Jeg er overvældet over den fantastiske støtte, og jeg er virkelig ked af, at vi ikke har plads til flere gæster lige nu", skriver han.

Menuen på Alchemist koster 2.900 kroner på restauranten, og vælger man den dyreste vinpakke, kan prisen ende helt oppe på 7.900 kroner pr. mand.

Roser fra anmeldere fra start

Alchemist, med kokken Rasmus Munk i spidsen, slog bronzedørene op den 4. juli i 2019, og siden har anmelderne ikke kunne få armene ned.

Amerikanske Vanity Fair beskrev oplevelsen som magisk, mens engelske Independent kaldte Alchemist for "molekylærgastronomiens filosofiske genstart".

Herhjemme mente Børsen, at Alchemist bør blive en lige så stor attraktion som Noma og Geranium, mens Berlingske gav fuldt hus: Seks stjerner.

- Det var en oplevelse ud over det sædvanlige. Det kan man vist roligt sige. Anderledes end nogen anden restaurant, jeg har været på, når man ser på helhedsoplevelsen, siger Berlingskes mad- og vinredaktør, Søren Frank, til TV 2 Lorry.

Siden har Alchemist blevet kåret som Danmarks bedste restuarant af White Guide Denmark, men ifølge madanmelder Svend Rasmussen, har restauranten meget mere hæder at se frem til, når Michelinguiden og 'The Worlds 50 Best Restaurants' kommer på banen i foråret.

En helt særlig madoplevelse

På Alchemist har Rasmus Munk udviklet på det holistiske køkken. Kort fortalt kan det holistiske køkken bedst beskrives som en udvidelse af spiseoplevelsen - en slags madteater næsten.

Den første menu, som Rasmus Munk serverede for sine gæster var på 50 retter, der var inspireret af elementerne i det periodiske system, som alkymister i forsøget på at skabe guld. En aften på Alchemist tager mellem tre og fem timer  at spise og sanse sig igennem.

Alchemist er blevet til i samarbejde med Lars Seier, der har kastet 100 millioner kroner i restauranten.

Restauranten har plads til 40 gæster i én seating pr. aften fra kl. 18 til ca. kl. 21.30.

Skaberen af Alchemist, Rasmus Munk, har sat sig for at skabe en holistisk madoplevelse - en slags madteater.
Skaberen af Alchemist, Rasmus Munk, har sat sig for at skabe en holistisk madoplevelse - en slags madteater.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere