42-årig anholdt - mistænkt for at stå bag bedrageri for 307 millioner kroner

Københavns Politi har mandag anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 42-årig mand er mandag blevet anholdt af Københavns Politi, mistænkt for at stå bag bedrageri for intet mindre end 307 millioner kroner

Efter en intensiv efterforskning slog Københavns Politi til på fem adresser, som den 42-årige anholdte har tilknytning til.

Der er tale om adresser i Hellerup, Gribskov, Halsnæs, Sorø og i København, hvor manden blev anholdt. Der blev foretaget ransagninger alle fem steder, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den anholdte mistænkes for i flere tilfælde at have bedraget investorer til at betale store millionbeløb i den tro, at de investerede i konkursboer.

- Efter en anmeldelse fra et konkursbo har vi gravet os ned i materialet. Det peger på, at den sigtede har lovet et stort og sikkert afkast ved investeringer i konkursboer, men i virkeligheden ikke har ført investeringerne videre som aftalt, siger vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi, i pressemeddelelsen.

Skal fremstilles i grundlovsforhør

Politiet mangler stadig at gennemgå en større mængde materiale i sagen, men allerede nu tegner der sig et mønster i, hvordan bedragerierne er foregået.

- Det er vores opfattelse, at investor A har indbetalt nogle penge til gerningsmanden. Investor B har gjort det samme, men de penge er derefter udbetalt til investor A for at foregive, at der er sket et afkast. Denne fremgangsmåde er fortsat med flere investorer, indtil der nu mangler et større millionbeløb, forklarer Peter Reisz.

Den anholdte er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed og fremstilles i Retten på Frederiksberg med krav om varetægtsfængsling i grundlovsforhør senere mandag.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

20190213-093733-A-5616x3744ma

Ny regel træder i kraft: Disse bilister bliver ramt

Vis mere