43-årig idømt forvaring for voldtægt af 13-årig og krænkelser af børn på Snapchat

En serie krænkelser af børn og voldtægt af en kun 13-årig pige har fredag ført til, at en 43-årig mand er idømt landets strengeste straf.

En 43-årig mand er fredag i Københavns Byret blevet idømt forvaring for en voldtægt af en 13-årig pige samt en række krænkelser af børn, han kom i kontakt med på de sociale medier Instagram og Snapchat.  

Forvaring er en tidsubestemt straf, der generelt set er betragtet som lovens strengeste straf, og som derfor kun bliver brugt i særlig grove sager. 

Men efter en samlet vurdering af sagen og den 43-åriges personlige forhold, valgte retten at idømme ham forvaring. 

Det fortæller sagens anklager, Emil Gregersen, til TV 2 Lorry. 

- De mener han er skyldig i alvorlig seksualforbrydelse, og sammenholdt med karakteren af de øvrige forhold og en lægelig vurdering, valgte retten at idømme ham forvaring. 

Tidligere straffet for blufærdighedskrænkelse

Seksualforbrydelser en af de hyppigste årsager til, man får en tidsubestemt straf, og selvom der ikke var tale om en serie voldtægter af mindreårige, blev hans tilnærmelser til andre børn vægtet tungt i udmålingen af straffen. 

- Han skrev rundt til en hel del unge piger, han tilfældigt fandt på Instagram, som han forsøgte at sætte møder op med, ligesom han forsøger at få dem over på Snapchat. Men selvom det kun lykkes for ham at sætte et møde op, der ender i en voldtægt, så bliver han også dømt for de mange andre forsøg, siger Emil Gregersen. 

Manden er tidligere blevet straffet i 2007 for blufærdighedskrænkelse. 

Den dømte 43-årige ankede på stedet dommen til Landsretten. 


  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik