50.000 borgere kræver folkeafstemning: "Giver ingen mening", siger overborgmester

De tre organisationer Amager Fælleds Venner, Fiskerhavnens Venner og Danmark Naturfredningsforening København var tirsdag på rådhuset for at aflevere underskrifterne.

Flere end 52.000 borgere har skrevet under på, at de ønsker en folkeafstemning om de planlagte byggerier af boliger på Amager Fælled og Stejlepladsen.

Og det gør et vist indtryk på rådhuset.

- Det er nogenlunde, hvad der skal til for at opstille to partier til et folketingsvalg. Så selvfølgelig gør det indtryk. Det viser også, at hele beslutningen om at bygge på Amager Fælled er en kontroversiel beslutning, siger Lars Weiss (S), overborgmester i København, til TV 2 Lorry.

Men der stopper han også med at være imponeret.

quote Det vil sige nogle skolebyggerier, daginstitutioner og plejehjem, der skal aflyses. Så det håber jeg så sandelig ikke kommer til at ske.

Lars Weiss (A), Overborgmester i København

For de mange underskrifter kommer ikke til at rokke ved hans standpunkt i forhold til, om der skal bygges boliger på Amager Fælled.

- Vi har de to udfordringer - at metroen skal betales, og hvor kommende københavnere skal bo. En folkeafstemning om at betale den gæld, der ligger fra metroen, det giver ikke nogen mening, siger Lars Weiss.

Gæld skal finansieres af kommunekasse

Hos de tre organisationer Amager Fælleds Venner, Fiskerhavnens Venner og Danmark Naturfredningsforening København, der har stået bag indsamlingen, giver de mange  underskrifter fornyet håb.

Men ifølge Lars Weiss er det ikke første gang, borgerrepræsentationen eventuelt skal stemme om en folkeafstemning i forhold til byggeriet på Amager Fælled.  

- Min forventning er, at resultatet vil være det samme. Fordi udfordringen er, at der ikke er nogen løsning på, hvordan pokker vi betaler for den metro, vi allerede har bygget, og der er heller ikke nogen, der kan pege på et alternativ til, hvor fremtidens københavnere skal bo, siger Lars Weiss.

På nuværende tidspunkt står byggeriet på Amager Fælled stille, da to klagenævn og en byretsdom har stoppet projektet.

quote En folkeafstemning om at betale den gæld, der ligger fra metroen, det giver ikke nogen mening.

Lars Weiss (A), Overborgmester i København

Det skyldes usikkerhed om, hvorvidt hensynet til arten stor vandsalamander er blevet tilstrækkelig tilgodeset.

Beslutter de to klagenævn endeligt, at der ikke må bygges på Amager Fælled, så står København med et enormt problem og en gæld, som skal finansieres af kommunekassen, lyder det fra Overborgmesteren.

- Det vil sige nogle skolebyggerier, daginstitutioner og plejehjem, der skal aflyses. Så det håber jeg så sandelig ikke kommer til at ske, siger Lars Weiss.

Politikerne på Københavns Rådhus skal tage stilling til, hvorvidt de vil udskrive en folkeafstemning om fremtiden for den stærkt omdiskuterede Amager Fælled

_

_

Spørg Os - Afstemning

_