Oversigt

Seneste nyt

Bander røver madbudes el-cykler

Madudbringningsvirksomheden Just Eat Takeaway har fået stjålet over 145 dyre elcykler på et år til en samlet værdi af 4,8 millioner kroner.

Det skriver Cykelforbundet i en pressemeddelelse. 

- Det er en flot cykel, du har. Den giver du lige til os.

Sådan kan det lyde, når en af Just Eat Takeaways bude på Østerbro eller Frederiksberg tvinges til at udlevere den dyre elcykel, de bringer mad ud på, til en bande af unge.

- Det er folk fra 14 år op til 20 år, der kommer i grupper af 4-5 unge og henvender sig til vores bude og siger: 'Det er en flot cykel. Må vi godt se lidt på den?' Og så ved budene godt, hvad klokken er slået. Banden stikker af med den.

Sådan lyder det fra Philip Karnøe, der er HR-partner i Just Eat Takeaway.

Elcyklerne bliver både røvet direkte fra budene og stjålet, mens de er parkerede. Omfanget af tyverierne er ifølge Just Eat Takeaway meget stort. På et år er over 145 cykler blevet stjålet til en værdi af 4,8 mio. kroner. 

- Det omfang, vi får stjålet cykler i, er ekstremt højt, og vi er meget frustrerede over situationen. Vi står overfor en udfordring, som kræver mere end, hvad vi som virksomhed kan håndtere alene, og derfor også er gået i dialog med bl.a. politiet, siger Philip Karnøe og fortsætter:

- Vores bekymring er, at det bliver ved med at eskalere, og så begynder det jo for alvor at være utrygt for bude at cykle, og nogle overvejer, om de skal skifte til bil.

Københavns Politi håndterede i begyndelsen tyverierne som almindelige cykeltyverier, men tager sagen mere alvorlig nu - blandt andet efter, at Just Eat Takeaway skrev en mail til både Politiet og Cyklistforbundet, hvor de beskrev, hvor alvorlig situationen var.

- Det er en sag, som vi arbejder med, og noget kunne tyde på, at der er tale om organiseret cykeltyveri. Det er noget af det, vi undersøger, som led i vores efterforskning, siger vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussen i pressemeddelelsen.