Betjent dræbt af vanvidsbilist på Langebro: Nu skal formodet gerningsmand udleveres til Danmark

En nu 28-årig mand, der er tiltalt for at have trafikdræbt en betjent på Langebro, blev sidste år anholdt i Dubai. Nu rejser justitsminister Nick Hækkerup (S) til de Forenede Arabiske Emirater for at få manden udleveret.

Det var om natten den 23. juli 2019, at en nu 28-årig mand ifølge politi og anklagemyndighed kørte med mindst 108 kilometer i timen over Langebro mod Amager. Her er det ellers kun tilladt at køre 50 kilometer i timen.

Vejen var våd og mørk, og på broen påkørte han flere biler. I en af bilerne sad betjenten Magnus Buhl Hansen, som blev så alvorligt kvæstet, at han døde. Efter ulykken flygtede den tiltalte fra stedet.

Siden flygtede han helt til Dubai.

Nu vil justitsminister Nick Hækkerup (S) have manden udleveret til retsforfølgelse i Danmark. Samtidig er det også meningen, at de formodede gerningsmænd i udbytteskattesagen skal udleveres.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Derfor rejser Nick Hækkerup nu til de Forenede Arabiske Emirater for at indgå en udleveringsaftale,

- Vi har set eksempler på, at formodede gerningsmænd skjuler sig under varmere himmelstrøg og dermed undgår at blive retsforfulgt og stillet til ansvar her i landet for deres handlinger. Det gælder både i sagen om svindel med udbytteskat og i forbindelse med den hensynsløse vanvidsbilisme, der i 2019 kostede en politibetjent livet på Langebro, hvor den formodede gerningsmand senere flygtede til Dubai.

 - Det finder jeg som justitsminister helt uacceptabelt. For det skal naturligvis ikke være sådan, at man som kriminel kan spekulere i at skjule sig for retsforfølgning. Denne aftale kan forhåbentligt bidrage til, at vi får de formodede gerningsmænd til landet, så de kan blive retsforfulgt i Danmark, siger justitsminister Nick Hækkerup.

Andre EU-lande har for nyligt indgået lignende aftaler med de Forenede Arabiske Emirater. Holland og Belgien indgik for eksempel aftaler om udlevering og gensidig retshjælp med emiraterne i 2021.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik