Biel tordner FC København til sejr i derby mod Brøndby

Pep Biel scorede begge mål, da Superligaens førerhold slog arvefjenden med 2-0 i et næsten fyldt Parken.

FC København trak sig mandag sejrrigt ud af det storkøbenhavnske derby med en hjemmesejr på 2-0 over Brøndby.

Pep Biel blev med to scoringer efter pausen matchvinder for københavnerne, der dermed tog tre vigtige point i jagten på klubbens første mesterskab i tre sæsoner.

Den spanske offensivspiller bragte hjemmeholdet foran i begyndelsen af anden halvleg, inden han tre minutter før tid tordnede et skud fra kanten af feltet op i målhjørnet.

Med sejren øger FCK forspringet til FC Midtjylland på andenpladsen til ni point.

FCM kan dog lukke lidt af hullet igen, når holdet senere mandag får besøg af AaB.

Den københavnske sejr lå i luften gennem det meste af slaget mod Brøndby, der tillod hjemmeholdet et stort antal chancer, men frem til Pep Biels 1-0-scoring havde FCK svært ved at få noget ud af chanceovertaget.

Viktor Claesson havde efter små 20 minutter muligheden og skulle blot sætte foden på et indlæg, men svenskeren ramte forbi, og det var kendetegnende for københavnerne i mandagens derby.

Den manglende udnyttelse betød, at Brøndby på gæsternes giftige kontraangreb var med i kampen.

Indimellem løb det ud i ingenting, fordi Brøndby-spillerne havde svært ved at stå fast på det udskældte græstæppe i Parken, men Brøndby kunne have taget føringen lige efter pausen.

Her blev hurtige Mathias Kvistgaarden spillet alene fri, men angriberens skud ramte forbi mål.

Kort efter kunne jublen så bryde løs hos hjemmeholdets fans, da Rasmus Falk lagde bolden over i bagrummet til Viktor Claesson. Svenskeren fik spillet på tværs til Biel, der kunne gøre det til 1-0.

De mest inkarnerede fans holdt sig i øvrigt i ro i den første halve time som protest mod, at Divisionsforeningen har forbudt udebanefans til kampene mellem FCK og Brøndby i Mesterskabsspillet.

De 33.758 gæster fik dog skabt en fin stemning, og hele tre gange måtte spillet stoppes, da røg fra afbrændte romerlys indhyllede Parken i en tæt tåge.

Pep Biel skabte endnu mere ekstase, da spanieren kort før slutfløjt cementerede sejren med et langskud, der sad oppe i hjørnet uden chance for Mads Hermansen i Brøndby-målet.

I overtiden forsøgte højrebacken Peter Ankersen at overgå Biels 2-0-mål, men Ankersens skud ramte overliggeren.

Mens FCK nu er oppe på ni sejre i de seneste ti kampe, så er Brøndby nu oppe på fem nederlag i træk.

Brøndby indtager fjerdepladsen med fire point op til AaB, der senere mandag besøger FCM.