Bip bip bip: Nu kan en del københavnere blive vækket af larm endnu tidligere

Tidspunktet for afhentning af skrald skal være ens for alle, mener forvaltningen i København.

For rigtig mange københavnere er morgen ofte ensbetydende med biplyde fra bakkende skraldebiler og lyden af tomme skraldecontainere, der bliver kørt på plads efter endt tømning. 

Men hvor afhentning af skrald langt de fleste steder i København starter fra klokken seks om morgenen, så har en række udvalgte strækninger hidtil først fået afhentet deres fra klokken syv. 

quote - Vi gør alt, hvad vi kan for ikke at genere beboerne

Frank Boye, formand for Brancheklubben for Renovationsarbejdere i 3F

Men det skal der nu laves om på, lyder det fra forvaltningen i Københavns Kommune, der derfor har indstillet til politikerne, at der fremover skal kunne afhentes skrald alle steder i byen fra klokken seks. 

Og ifølge indstillingen fra embedsmændene handler det både om at give lige vilkår for byens borgere, men i høj grad også om at gøre skraldeafhentningen mere effektiv og minimere generne for byens øvrige trafik. 

Gør alt for at mindske gener

Og den udlægning bliver bakket op af Frank Boye, der er formand for Brancheklubben for Renovationsarbejdere i 3F.

- Som det er nu, oplever vi en del spildtid, hvor vi ofte skal sidde og vente længe på at kunne fortsætte vores arbejde, fordi vi ikke har måtte afhente før klokken syv flere steder. Så det her vil både gøre vores arbejde mere effektivt, men det vil også mindske den tid, hvor vi kommer til at blokere for morgentrafikken, siger han til TV 2 Kosmopol. 

Strækningerne markeret med rødt vil fremover kunne få afhentet deres affald fra klokken seks om morgenen.
Strækningerne markeret med rødt vil fremover kunne få afhentet deres affald fra klokken seks om morgenen.

De strækninger, der hidtil først har fået afhentet skrald fra klokken syv, bliver betegnet som såkaldt røde veje, og hvis forslaget bliver vedtaget, vil man fremover helt droppe den opdeling af veje, så alle bliver ligestillet. 

I dag bor der godt 110.000 københavnere på de røde strækninger, men ifølge Frank Boye har en pæn del af dem allerede oplevet at få hentet deres skrald tidligere, og samtidig bliver der gjort en stor indsats for at minimere generne for de beboere, der nu skal muligvis have hentet skrald tidligere. 

- Vi gør alt, hvad vi kan for ikke at genere beboerne, og derfor starter vi forskellige steder i løbet af ugen, ligesom teknologien i dag er bedre og gør os mindre støjende end tidligere. Vi kører eksempelvis ikke længere på diesel men på el, hvilket uden tvivl har gjort en vis forskel, siger han. 

Forslaget bliver endelig behandlet i Københavns Kommunes Miljø- og Teknikudvalg mandag. 

I klippet nedenfor kan du set et tidligere indslag fra TV 2 Kosmopol om de farer, skraldemænd bliver udsat for, når unges lattergas ender i affaldet. 

Trykflasker fyldt med lattergas. Og det har tidligere været fremme, at de bliver misbrugt af unge, der inhalerer gassen og får en rus. Men flaskerne skaber også et nyt og overraskende problem for de skraldemænd, der skal skaffe de brugte flasker af vejen



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik