Boligsalg i stampe: Jannick og familien udlodder dusør for at komme af med lejlighed

Det er ikke sælgerne, der sidder med de stærkeste kort på hånden, når det kommer til det nuværende boligmarked.


Salget af boliger er så godt som gået i stå i hovedstaden, og det får nu en sælgere til at tage utraditionelle metoder i brug.

Én af dem er Jannick Hassing Møller og hans familie fra Brønshøj, der forsøger at komme af med deres fireværelses lejlighed med egen udgang til en fælleshave. Det er ikke gået som håbet, fortæller familiefaren.

quote Vi går lidt og venter på, at den rette køber slår til

Jannick Hassing Møller

- Vi startede vores boligsøgning selv for et år siden, og vi kunne se, at markedet blev støvsuget for både lejligheder og huse. Det havde vi også håbet skete nu, men man kan godt mærke, at markedet er et andet, desværre, siger han til TV 2 Lorry og uddyber om den nuværende situation:

- Vi har haft lejligheden til salg siden september, og vi er stadig ikke kommet af med den. Så vi går lidt og venter på, at den rette køber slår til.

Dusør på 20.000 kroner

Det er ellers ikke fordi, der er noget galt med lejligheden, og på ejendomsmæglerens hjemmeside kan man om de 100 kvadratmeter, som boligen spreder sig over, læse følgende beskrivelse:

- Her udbydes en fuldstændig gennemført og indflytningsklar lejlighed.

Artiklen fortsætter under billedet...

I håbet om at finde en køber har familien fra Brønshøj smidt en dusør på annoncen.
I håbet om at finde en køber har familien fra Brønshøj smidt en dusør på annoncen.
Foto: Screenshot Facebook

Siden september har Jannick og familien slået 200.000 kroner af prisen, og i november tog de et værktøj i brug, som for bare et år siden havde været utænkeligt. I et Facebook-opslag udloddede de en dusør på 20.000 kroner til den, der kunne formidle kontakten til en køber af lejligheden.

- Det var for at skabe lidt ekstra opmærksomhed på lejligheden, forklarer Jannick Hassing Møller om beslutningen.

quote I hovedstadsområdet kan vi sagtens snakke om både 15 og 20 procents prisfald

Las Olsen, cheføkonom, Danske Bank

Og det er måske ikke en dum idé, for boligmarkedet er vendt fra sælgers marked med få boliger til salg og stigende priser til, at det nu er købers marked med faldende priser. En tendens som ifølge Danske Bank vil fortsætte i 2023.

- Vi står overfor nogle meget store prisfald, sådan som vi ser det. Og i hovedstadsområdet kan vi sagtens snakke om både 15 og 20 procents prisfald, fordi at boligmarkedet i øjeblikket bliver ramt af nogle meget store rentestigninger, forklarer Las Olsen, der er cheføkonom i Danske Bank.

Fra overbud til afslag

Siden begyndelsen af 2021 er den faste 30-årige boligrente tidoblet fra en halv procent til nu 5,0 procent. Det er altså på kort tid blevet dyrt at låne penge, og det er gift for boligsalget, som de også mærker hos ejendomsmæglerkæden Home.

- Jeg vil sige, at omsætningen er halveret lige nu. Der er ikke nogen, der har lyst til at købe en bolig i et faldende marked. Der er en bekymring over at købe en bolig, hvis man har en forventning om, at priserne kan falde yderligere, siger ejendomsmægler i Home Lone Bøegh Henriksen.

Giver i større afslag nu end i 2021 eller første halvår af 2022?

- Der var det mere almindeligt, at priserne blev budt op. Så der var en del boliger, der blev handlet til over den udbudte pris. Det, vi oplever nu, er, at vi giver afslag i de fleste handler, og det er også større afslag, end man ser et gennemsnitligt boligår, lyder svaret fra ejendomsmægleren.

Jannick Hassing Møller og familien kæmper videre for at komme af med deres lejlighed, men det har ikke været uden konsekvenser, at markedet nu har ændret sig. Familien måtte opgive drømmehuset, fordi de ikke fik solgt deres lejlighed.

- Vi havde jo købt betinget af, at vi fik solgt vores egen lejlighed, og der kom desværre nogen andre og bød på inden. Så havde vi tre dage til at handle på det, men i og med vi ikke havde fået solgt vores lejlighed, så røg huset desværre til anden side.

Dilemmaet er nu, hvor langt lejligheden skal ned i pris før en køber slår til.

- En lille smule, lyder svaret på spørgsmålet om, familien er villige til at gå længere ned i pris.Vis mere
faedregruppe.jpg

København omdøber mødregrupper til kønsneutrale barselsgrupper

Skills Sissel

Farens død blev Sissels vej ind i faget:
Nu kan hun blive Danmarks bedste SOSU-assistent

Vis mere