Oversigt

Seneste nyt

Borgmester vil have indført fattigdomsgrænse for børn

Flere og flere familier oplever, at deres økonomiske situation er værre nu end for et år siden. Det øger risikoen for, at børn vokser op i fattigdom.

Det vil socialborgmester Karina Vestergård Madsen sætte fokus på ved at indføre en børnefattigdomsgrænse i København. Formålet er både at få et korrekt indblik i omfanget af fattige familier i hovedstaden og at forpligte alle forvaltninger og Borgerrepræsentationen til at tænke børnefattigdom ind i alle beslutninger.

En ny analyse fra AE-rådet viser, at der er 5,5 procent fattige børn i København. Landsgennemsnittet er 4,7. 

- Ingen børn skal leve i fattigdom i København. Bare ét år i fattigdom kan have negative konsekvenser for et barn resten af livet. Lige nu er der flere fattige børn i København end landsgennemsnittet. Og dele af København er lige så hårdt ramt som de fattigste kommuner i landet. Fattigdommen forfølger børnene og har konsekvenser i deres voksne liv, hvor risikoen for at blive socialt udsat er større. Det er vi nødt til at handle på. Derfor stiller jeg nu et forslag om, at der skal findes en model for en fattigdomsgrænse, siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (EL), i en pressemeddelelse.

Medlemsforslaget skal behandles på Borgerrepræsentationens møde den 2. marts. Konkret pålægger det Økonomiforvaltningen sammen med Socialforvaltningen at udarbejde en model for en børnefattigdomsgrænse, som er baseret på budgetmetoden. 

Det skal dog årligt holdes op mod medianindkomstmetoden for at sikre det mest retvisende billede.