Brøndby Support efter dårlig fan-opførsel: "Tag ansvar for dig selv og dine venner"

Formanden for Brøndby Support kan ikke tage ansvar for de Brøndby-tilhængere, der udviste dårlig opførsel til søndagens derby i Parken. Københavns Politi efterlyser værktøjer til at stramme reglerne for udebanefans.

Der var både sten, kanonslag og stave i luften i forbindelse med weekendens københavnerderby mellem Brøndby IF og FC København. 

Som konsekvens heraf blev otte personer anholdt efter søndagens lokalopgør. Og mindst ti blå-gule hooligans har indtil videre fået karantæne for deres opførsel af klubben selv. 

quote Det er heller ikke min opgave eller mine medfans opgave i den situation, medmindre det er ens venner

Sarah Agerklint, formand, Brøndby Support

Det sker, mens Københavns Politi gennem videoovervågning og anmeldelser efterforsker  videre. Det, håber de, vil kaste flere bøder og anholdelser af sig. 

- De maskerede sig i hobetal, de lavede hærværk i toget, de forsøgte at komme igennem hegnet ude i Parken udenom billetsystemet, så politiet måtte bruge stave derude. Vi kan se, de har revet sæderne op ude i Parken, og de kaster kanonslag og sten efter vores politifolk, siger chef for beredskabet i Københavns Politi Peter Dahl til TV 2 Lorry mandag. 

I den ene af to officielle fangrupper i Brøndby IF - Brøndby Support - kan formand Sarah Agerklint på vegne af fangruppen ikke tage et samlet ansvar for den dårlige opførsel. 

Hun forklarer, at hun var på stadion, men at hun stod i den modsatte ende af Parken og derfor ikke havde mulighed for at gøre noget ved det. 

Københavns Politi graver efter værktøj

Generelt opfordrer hun dog til, at man tager ansvar for sig selv og sine venner, når man er inde at se fodbold. 

- Vi er rigtig mange mennesker, så det er klart, at vi ikke kan tage et samlet ansvar på den front (...). Det foregår et sted, jeg slet ikke er til stede, og dermed kan jeg reelt set ikke gøre så meget. Det er heller ikke min opgave eller mine medfans opgave i den situation, medmindre det er ens venner, siger hun. 

Det vides ikke, om de anholdte eller de, der har fået karantæner, også er medlemmer af Brøndby Support. 

Chef for beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl, forklarer, at de nu beder Rigspolitiet om en juridisk vurdering af, om politiet har lov til - inden for lands lov og ret - at reducere antallet af udebanefans til Superligakampe. 

- Kan vi begrænse antallet af fans? Kan vi sige, det skal være helt uden fans? Vi har ikke lagt os fast på noget, men vi er nødt til at finde ud af, hvad er det for nogle værktøjer, vi har, for noget skal der gøres, siger politiinspektør Peter Dahl. 

Sarah Agerklint håber, at de bliver bedt om inputs, når der skal træffes en beslutning, om hvorvidt der fremover skal være færre fans på udebaneafsnittene. 

Dialog i gang

Hun er dog ikke helt overbevist om, at det er en god idé, da hun ikke konkret ved, hvad det er, Københavns Politi har efterspurgt Rigspolitiet om beføjelse til. 

- Man skal huske på, at det er et fåtal, der er tale om. Det er helt klart noget, vi godt vil kigge på. Blandt andet hvad vi kan gøre for at gøre det tryggere og sikrere for alle, men vi vil ikke sige ja uden at kende indholdet. Vi vil gerne være med om bordet til gengæld, siger hun. 

Brøndby Support er i forvejen i dialog med klubben og til en vis grad også politiet, oplyser Sarah Agerklint. 

Chef for beredskabet, Peter Dahl, forklarer, at de er i meget tæt dialog med både Brøndby IF, FC København, deres fangrupper og brancheorganisationen for holdene i blandt andet Superligaen, Divisionsforeningen. 

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der bliver arbejdet med det her, men der kan altid gøres mere, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik