Copenhell jubler: "Det gav kuldegysninger og en lille tåre i øjet"

Efter coronarestriktionerne på tirsdag bliver fjernet kan metal-rock festivalen for første gang siden coronanedlukning igen åbne portene til festivalen til sommer.

Guitarsoloer, headbanging og moshpits vender for første gang siden 2019 tilbage til Refshaleøen til sommer i form af metalrock-festivalen Copenhell.

Det slår festivalen nu fast, efter nyheden om at alle coronarestriktioner bliver ophævet på tirsdag.

- Det betyder simpelthen alt for os, og det gav kuldegysninger og en lille tåre i øjet, siger festivalchefen, Jeppe Nissen, begejstret til TV 2 Lorry.

Og Copenhell vender tilbage for fuld udblæsning.

- Vi er en festival med meget energi blandt publikum, så vi vil ikke have afstand. Så nu, hvor der ikke er restriktioner i samfundet, så bliver det også uden restriktioner på festivalen, siger Jeppe Nissen.

Overvældende opbakning har været nøglen

Perioden siden coronaen satte sine klamme kløer i Danmark, har været hård for festivalen.

- Det har været en svær økonomisk tid, hvor vi har måttet afskedige folk. Det har været rigtig hårdt. Vi har støttet folk så meget som muligt og prøvet at holde hovedet oppe.

- Vi er heldige at bo i et land, hvor hjælpepakker eksisterer, selvom de godt kunne have været endnu bedre. Det har ikke været sjovt, men nu er vi heldigvis ude på den anden side igen, siger Jeppe Nissen.

Copenhells gæster har en stor del af æren for, at festivalen igen kan slå portene op til sommer, da de fleste har holdt fast i deres billetter fra 2019.
Copenhells gæster har en stor del af æren for, at festivalen igen kan slå portene op til sommer, da de fleste har holdt fast i deres billetter fra 2019.

Udover hjælpepakkerne er der to helt særlige grunde til, at festivalen har overlevet den to-årige coronaperiode.

- Stort set alle tidligere frivillige er klar igen, og der kommer mange flere til. Vi var usikre på, om der overhovedet var nogle tilbage. Så, at vi stadig har den frivilligbase, som er en stor del af vores DNA, er fantastisk.

- Og det er uvurderligt, at stort set alle publikummer har holdt fast i deres billetter - hele 93 procent. Det har skabt et grundlag af håb, og det har holdt os oppe i coronaperioden.

Lige nu er der billetter tilbage til fredag den 17. juni. 

Det største Copenhell nogensinde

Og ikke nok med, at Copenhell vender tilbage uden restriktioner, så vender de også tilbage i den største version nogensinde. Onsdagen har ved tidligere udgaver været en halv dag.

Men til sommer bliver det en fuld dag, så Copenhell nu løber af stablen over fire dage, fra den 15.-18. juni. Og det er et helt særligt navn, der går på scenen.

- Metallica går på scenen onsdag, og vi glæder os virkelig til snart, at give publikum noget metal igen, siger Jeppe Nissen.

Hvad er Copenhell?

  • Copenhell startede i 2010 og er en festival for musikgenrene rock og metal.
  • Festivalen er en byfestival, som afholdes på det gamle B&W-værft på Refshaleøen i København. Her fremstillede man før i tiden skibe og dieselmotorer i over 100 år.
  • Flerdagesbilletterne er udsolgt til den kommende sommers festival. Der er dog på nuværende tidspunkt enkelte billetter tilbage til fredag den 17. juni. samt børnebilletter til at alle dage
  • Hovednavnene til sommerens festival er blandt andre: Metallica, Iron Maiden, KISS, Judas Priest, KORN, D-A-D, Dizzy Mizz Lizzy og Baest.


Kilde: Copenhell

Copenhell har krydret musikprogrammet med Metallica og få andre bands. Ellers er programmet stort set intakt fra 2020, hvor festivalen ikke blev afholdt på grund af corona.

- Det er både danske og udenlandske navne, der går igen, og alle danske navne er genbooket. Det er vigtigt for mig at holde fast i de oprindelige bookinger. En stor del af gæsterne har jo også oprindeligt købt billet til at se netop de bands.  Det kan godt være, vi misser nogle navne, der er blevet aktuelle i løbet af coronaperioden, men sådan er det, siger han.

At coronarestriktionerne snart er ophævet, har fuldstændig ændret festivalens mindset i planlægningsfasen frem til, at de igen kan åbne 'portene til helvede', som de kalder det, til sommer.

- Nu kan vi endelig sig ’når’ i stedet for ’hvis’ igen. I stedet for at spille defensivt, som vi har gjort under coronanedlukningen, kan vi nu igen angribe med 11 angribere i stedet for, siger Jeppe Nissen.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik