Corona lukker flere Michelin-restauranter: - Vi storbløder økonomisk, siger direktør
Flere Michelin-restauranter har valgt at holde lukket på grund af corona-udbruddet.
Michelin-restauranten Noma er kendt verden over. Og derfor stammer mange af Nomas reservationer også fra turister.
Men de turister, der havde en drøm om at komme til København og opleve to-stjernet michelin-mad på Refshaleøen, må nu ændre planer.
Efter de danske myndigheders beslutning om at lukke grænsen, har Noma besluttet at holde lukket indtil tirsdag d. 14. april, hvor restauranten tidligst vil åbne igen.
Peter Kreiner, der er direktør på Noma, fortæller til TV 2 Lorry, at gæster fra udlandet allerede inden lukningen af grænserne var begyndt at aflyse deres reservationer hos Noma.
Storbløder økonomisk
- Vi fik en masse aflysninger, men det var på et niveau, hvor vi tænkte, at det ville blive stramt, men at vi kunne klare det. Og så kom dødsstødet, da grænserne blev lukket. Vi storbløder økonomisk lige nu. Efter de seneste myndighedstiltag har vi praktisk talt ingen gæster tilbage, siger han.
Foto: Ditte Isager
Ifølge Peter Kreiner har Noma naturligvis allermest lyst til at holde restauranten kørende. Men de har måtte konstatere, at det bare ikke går.
- For vores vedkommende har det været en ufattelig svær beslutning at tage. Men vi er i en situation, hvor vi har et ansvar både over for vores virksomhed og for vores medarbejdere - og for bedst muligt at sikre vores overlevelse i den her situation. Og det er ved at lukke, har vi vurderet, siger Peter Kreiner.
Noma-direktøren erkender, at de ansatte går en vanskelig tid i møde.
- Vi vil prøve at mødes få mennesker og lave noget mad til hinanden, fordi vi godt ved, at det her bliver stramt for alle, siger Peter Kreiner.
Michelin-restauranter lukker på stribe
I går søndag meddelte erhvervsmanden Lars Seier, der er hovedinvestor i Michelin-restauranterne Alchemist og Geranium, at de også lukker indtil videre fra dags dato.
Geranium har tre stjerner. Og det er ikke mere end én måned siden, at Alchemist bragede ind på Michelin-scenen og scorede to stjerner.
Restaurantens åbning i sommer gik heller ikke ubemærket hen. Ventelisten hurtig kom op på 5.000 gæster, der ville prøve den eksperimenterende restaurant.
Lars Seier har meddelt lukningen på sin Facebook-side. Han skriver, at han er stolt af alle de fantastiske medarbejdere, som skaber måltider og oplevelser i verdensklasse for gæster fra hele verden. Han er derfor berørt over situationen.
- Begge steder er hjerteblod for mig. Det skærer mig virkelig dybt i hjertet, at vi er nødt til dette, men det er desværre det eneste ansvarlige overfor gæster og medarbejdere i den nuværende situation, skriver Lars Seier.
Kunderne kan sagtens hjælpe
På Nomas hjemmeside kan man læse, at restaurantens ledelse og medarbejdere har en opfordring til deres gæster, hvis de ønsker at hjælpe.
De anbefaler, at gæsterne ombooker deres reservation i stedet for at aflyse. Eller at gæster køber gavekort til deres yndlingsrestaurant. En opfordring, der ikke kun gælder Noma, men branchen generelt.