Damhuskroen bliver til Old Irish Pub

Det ikoniske sted har eksisteret siden begyndelsen af 1600-tallet og har været drevet som kro siden 1757.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Damhuskroens fremtid er nu på plads. Den historiske bygning ved kanten af Damhussøen vil efter sommerferien åbne dørene som Old Irish Pub.

Det skriver pubkæden i en pressemeddelelse.

Stifterne af Old Irish Pub, Peder og Kristian Blak, har længe ledt efter den perfekte lokation vest for Københavns centrum. Derfor er brødrene Blak meget begejstrede for, at det er lykkedes at flytte ind i Damhuskroens legendariske lokaler på Roskildevej.

- Jeg er simpelthen ovenud glad for, at det her er faldet på plads. Det er fantastisk at overtage et sted med sådan en historie. Det forpligter. Damhuskroen har altid været et folkeligt samlingspunkt, og vi tager nu ansvar for at videreføre den imponerende historie, siger administrerende direktør, Peder Blak, i pressemeddelelsen.

Efter at have været til salg i to år blev den ikoniske kro i slutningen af maj solgt til den danske investeringsvirksomhed Proximus for et tocifret millionbeløb.

Hvor meget Proximus præcist måttet lægge på bordet, fremgik dog ikke. Tidligere har mediet Rødovre Lokal Nyt dog skrevet, at en køber ville blive nødt til at smide 25 millioner kroner på bordet for kroen.

Damhuskroen har hidtil været ejet af erhvervsmanden Niels Lorentzen og det tidligere ægtepar - bakkesangerinden Dot Wessman og Tommy Wessman.

Kro i næsten 250 år

Damhuskroen har eksisteret siden begyndelsen af 1600-tallet, hvor Christian 4 gav lov til at opføre et mindre vagthus ved dæmningen over Damhussøen. Først i 1757 fik stedet kongeligt privilegium til at drive kro.

Den særlige historik var medvirkende til Old Irish Pubs overtagelse af Damhuskroen. Dog har den særlige lokation været helt afgørende, idet pubkæden mener, at der et stort potentiale i lokalområdet.

- Den vestlige del af hovedstaden har alt for længe manglet et samlingspunkt. Det her fantastiske lokalområde er blevet nedprioriteret, og vi mener, at det er en fejl at overse potentialet. Derfor har vi længe været på jagt efter den rette mulighed for at tilbyde vores produkt til alle de mange københavnerne, der har deres hverdag her, siger Peder Blak.

Old Irish Pub Damhuskroen bliver pub nummer 22 på dansk grund, mens der nu findes otte Old Irish Pubs i Norge og fem i Finland.

Alene i 2019 åbnede virksomheden syv nye pubber og tæller nu mere end 1.500 ansatte. The Old Irish Pub stammer oprindeligt fra Roskilde, hvor pubben Mulligans blev etableret i 2013. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

Vis mere