Danmarks første børne- og ungekrisecenter forbereder sig på åbning

Foreningen bag landets første krisecenter for børn og unge, Joannahuset, håber at kunne åbne til foråret. Selvom den endelige finansiering endnu ikke er på plads, søger de nu frivillige.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har længe eksisteret krisecentre for voldsramte kvinder.

Snart kommer der også et krisecenter for børn.

Børn og unge, der udsættes for overgreb, misbrug og svigt skal nemlig i fremtiden kunne søge hjælp og rådgivning i Joannahuset på Christianshavn.

Krisecenteret forventer at kunne åbne til foråret eller til sommer, og det bliver dermed det første krisecenter i landet, hvor personer under 18 år kan få hjælp på alle tider af døgnet.

- Joannahuset skal være en åben dør. Det skal være et helle, hvor børn og unge kan gå ind på eget initiativ og få et pusterum og få rådgivning, siger Jette Wilhelmsen, der er en af initiativtagerne bag projektet.

Huset tager imod børn og unge i akut krise. Her kan de få stillet deres sult, få en seng at sove i, og ikke mindst få den rette rådgivning og hjælp.

Finansiering endnu ikke på plads

Joannahuset skal drives af både frivillige og af fagpersoner som socialrådgivere og pædagoger. 

For at finansere projektet har projektet modtaget omkring syv millioner kroner i støtte fra både fonde, virksomheder og private personer. De håber nu på at få yderligere 16 millioner kroner fra regeringens reservepulje, den tidligere satspulje. 

Hvis det ikke lykkes, bliver projektet stadig en realitet, men foreningen er nødt til at opjustere antallet af frivillige og nedjustere antallet af fagpersoner.

- Det omkostningstunge ved projektet er, at der skal ansættes personale, der skal være der 24 timer i døgnet. Hvis vi ikke får reservepuljen, så må vi åbne på en anden måde. Så skruer vi op for frivilligdelen og ned på fagpersoner. Men vi vil jo gerne åbne i den fulde størrelse. Det er det, der er hele intentionen. Så det håber vi meget på, siger Jette Wilhelmsen.

Søger frivillige flere måneder før åbning

Selvom åbningsdatoen endnu ikke er fastsat, og selvom der stadig mangler økonomiske midler, er Joannahuset allerede gået i gang med at lede efter frivillige. 

- De skal hjælpe med omsorgsdelen. De skal stille sig til rådighed med omsorg og være klar til at lytte. De kan hjælpe med at fra at få noget at spise og drikke, eller få noget rent tøj på eller vaske tøj, siger Jette Wilhelmsen.

De frivillige skal alle gennemgå et obligatorisk tredages kursus, før de kan hjælpe til i huset. 

Joannahuset har indtil videre modtaget omkring 20 henvendelser for personer, der er interesseret i at give en ekstra hånd til projektet. I alt håber Jette Wilhelmsen på, at de kan skaffe 30 frivillige hænder.

En af dem, der allerede har meldt sig som frivillig, selvom huset endnu ikke er åbnet, er Ulla Hæstrup. 

- Det er et virkelig godt formål. Jeg vil gerne være et sted, hvor man kan være i øjenhøjde med børnene. Det er det, Johannahuset har. De tager børnene alvorligt på deres egne præmisser, siger hun.   

Der er otte sengepladser i Joannahuset. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere