De blev bedt om at holde sig væk fra Pusher Street: Men turisterne har ikke hørt beskeden

Københavns overborgmester og justitsministeren vil have turisterne væk fra Pusher Street på Christiania. Men turisterne har ikke hørt opfordringen.

Informationen er ikke nået frem. 

Selvom både justitsminister Peter Hummelgaard (S) og Københavns Kommunes overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) opfordrer turister til at holde sig væk fra Pusher Street, var området fyldt med turister, da TV 2 Kosmopol torsdag besøgte Christiania. 

Flere turister vidste heller ikke, at en mand for få uger siden blev dræbt midt i turistattraktionen. 

- Måske skulle de reklamere lidt mere med det, sagde en turist fra Hong Kong til TV 2 Kosmopol. 

Den 26. august blev fem personer skudt, hvoraf en 30-årig mand døde. Siden er et 28-årigt bandemedlem blevet sigtet for drab og fire drabsforsøg, og både politikere og talspersoner fra Christiania vil nu lukke Pusher Street én gang for alle. 

- Det er ikke længere det her åbne og dejlige rygemarked, hvor man lige kan komme og købe sig noget hyggepot og en joint. Det er blevet et sted, hvor hardcore bander kæmper om markedet. Og derfor er der kun én ting at gøre: Stoppe markedet og blive væk, siger overborgmesteren til TV 2 Kosmopol. 

Som at træde ind i en anden verden

Flere turister har dog et lidt andet billede af Christiania, viser det sig. 

- Jeg har hørt, at det er ligesom at træde ind i en helt anden verden, siger engelske Daniella Baruc, og hendes veninde supplerer: 

- Det er meget frisindet. Og det er et meget interessant sted at besøge, for vi har ikke sådan et sted i England, siger Veronica May Davis.

Sophie Hæstorp Andersen ærgrer sig over, at beskeden ikke lader til at være nået ud til turisterne. 

- Det gør vi tilsyneladende ikke godt nok endnu, siger hun. 

Overborgmesteren fortæller, at der ikke er et synderligt stort budget til at få budskabet bredt ud. Derfor appellerer hun til, at opgaven bliver løst i samarbejde med flere organisationer, blandt andet hovedstadens turismeorganisation Wonderful Copenhagen. 

Wonderful Copenhagen har ikke ønsket at stille op til interview om deres rolle i sagen. 

- Vi har for mange år siden besluttet ikke at markedsføre Christiania. For de turister, der selv opsøger information om Christiania på vores hjemmeside, oplyser vi blandt andet om forholdsregler om sikkerhed, og at besiddelse af og handel med stoffer er ulovligt, ligesom vi opfordrer turisterne til at følge politiets anvisninger, skriver Wonderful Copenhagen i en mail: 

- Vi følger situationen på Christiania og tilpasser løbende vores kommunikation om stedet i takt med myndighedernes udmeldinger. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik