De voksne sagde, at hun skabte sig - som 27-årig fandt hun endelig svaret

Sonja Lovdal fik diagnoserne autisme og ADHD som 27-årig efter at have skammet sig over at være forkert i årevis. Hun er medforfatter på en ny bog, som skal give nutidens unge det spejl, hun selv savnede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.

Det er en helt almindelig morgen, og Sonja bliver som så ofte før kørt i skole af sin far.

Men Sonja er panisk, så panisk at hun kravler ned i bunden af bilen. 

Hun er bange for at skulle se klassekammeraterne og de større elever i øjnene.

De ville ikke kunne forstå det, og selv hvis de spurgte, ville hun heller ikke havde ordene til at forklare det.

Hvis jeg ikke gør alt i min magt for at komme væk, så dør jeg

— Sonja Lovdal

Hun ved ikke, hvad der er "galt" med hende, og hun ved heller ikke, hvorfor det er så farligt, at de ikke forstår.

Hun ved bare, at den bedste løsning er at undgå at blive set.

Afstanden til skolen bliver kortere og frygten stiger yderligere.

 "Det føles, som om jeg bliver skubbet tættere og tættere på en afgrund fyldt med lava, og jeg er overbevist om, at hvis jeg ikke gør alt i min magt for at komme væk, så dør jeg".

Til sidst kan den lille pige ikke bære det længere, og hun bryder sammen i ren angst.

Sonjas far må også denne morgen give op.

Han vender bilen og de kører endnu engang hjem igen. 

Sonja Lovdal var fem - seks år gammel, da hun for alvor blev bevidst om, at hun ikke var som alle de andre børn
Foto: Privatfoto // Sonja Lovdal

Firkant i en verden af runde former

Sonja Lovdal har hele sit liv haft en følelse af at være anderledes og forkert.

- Jeg kunne ikke sætte en finger på, hvad det var, eller hvorfor det var. Jeg følte bare, at alle andre havde fået en manual eller en guide til, hvordan man opfører sig, som jeg bare ikke havde, siger hun til TV 2 Kosmopol. 

Hvad er autisme

  • Autisme, også kaldet autismespektrumforstyrrelser (ASF), er en gruppe af livslange gennemgribende udviklingsforstyrrelser, der præger personens udfoldelse i alle situationer.

  • Personer med autisme har en anderledes måde at opleve verden på, og måden man indvirker på andre. Det kan give vanskeligheder inden for kommunikation, social interaktion og adfærd.

  • Autismespektrumforstyrrelser er medfødte og viser sig ofte tidligt i barndommen. Men en del personer får først konstateret autisme som voksne.

  • Forstyrrelserne betyder, at barnet kan have store problemer med sit sprog og med at kommunikere med sine forældre og andre voksne. Barnet kan ikke tyde andre børns opførsel, når det skal lege sammen med dem, og det har selv en påfaldende og ensom legeadfærd.

  • Personer med autismespektrumforstyrrelser deler bestemte vanskeligheder, men forstyrrelserne påvirker dem på forskellige måder, og alle på autismespektret lærer og udvikler sig.  

  • Nogle personer med autisme siger, at verden føles uoverskuelig og overvældende, og at det bekymrer dem og gør dem ængstelige. Især kan forståelsen af andre mennesker, og dermed forholdet til dem, være svært at overkomme og holde styr på. Både når man skal deltage i hverdagens familieliv, skole, arbejde og det sociale liv. 

  • Autisme varer hele livet og har derfor en grundlæggende indflydelse på ens identitet. 

Kilde: Psykiatrifonden

Med alderen lærte hun i højere grad at skjule, at hun var anderledes. Hun nærstuderede, hvordan alle de andre gjorde, og så prøvede hun at gøre lige sådan, for at passe ind. 

Også selvom hun ikke forstod, hvorfor hendes forståelse af verden var mindre korrekt end andres.

Det var ofte bare nemmere at passe ind og gå under radaren. 

Hun beskriver det selv som om, at hun følte sig som en firkant, der blev presset ned i en rund form.

Selvom Sonja Lovdal med alderen lærte at passe bedre ind og bukke hjørnerne på sin firkant, forsvandt angsten ikke.   

"Det blev sværere at fokusere på succeserne. Jeg mærkede præcis den samme følelse, som jeg fik i bunden af bilen om morgenen: Det var lettere at gemme sig end at tale om det - end at risikere at blive misforstået og stemplet som unormal".

Så hun meldte sig syg fra skole igen og igen. 

Og næsten hver eneste dag var hun både udmattet og skamfuld over at have "skabt sig", for det var netop det, de voksne fortalte hende, at hun gjorde, når hun var udadreagerende på sine følelser. 

Jeg følte mig virkelig, virkelig meget alene. Jeg troede, jeg var den eneste, der havde det, som jeg havde det

— Sonja Lovdal

Hendes forældre gjorde alt, hvad de kunne for at hjælpe Sonja, selvom de havde svært ved at forstå hende. 

"Mine forældre forstod mig ikke. I hvert fald ikke i det første lange stykke tid. Kan man bebrejde dem? De tænkte nok bare, at min ”ondt i maven” var en dårlig undskyldning for at få lov til at pjække. Jeg ville ønske, at jeg kunne have forklaret det bedre for dem, men jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle sige. Hvordan skulle jeg få mine forældre til at forstå mig, når jeg ikke engang forstod mig selv?"

I et forsøg på at hjælpe Sonja tog de hende med til alverdens terapeuter, hjælpeinstitutioner og ind og ud af psykologkontorer. 

Hvad er ADHD

  • ADHD står for Attention  Deficit  Hyperactivity  Disorder. På dansk hedder diagnosen ´Hyperkinetisk forstyrrelse´ og er en opmærksomheds- og hyperaktivitetsforstyrrelse.

  • Det er en biologisk forstyrrelse i de dele af hjernen, der styrer opmærksomhed, motorisk aktivitet og impulsivitet.

  •  Det betyder, at personer med ADHD har svært ved at koncentrere sig og holde opmærksomheden, og de udsætter ofte opgaver. Mange er desuden hyperaktive og impulsive.

  • Personer med ADHD, kan også have svært ved at gå i skole eller have et arbejde, og det kan være svært at indgå i sociale relationer.

  • ADHD viser sig ofte i fem til seks års alderen. Men nogle får først konstateret lidelsen som voksne. Symptomerne på ADHD kan ændre sig med alderen. Mange voksne oplever blandt andet, at hyperaktiviteten bliver mindre

  • Symptomerne på ADHD kommer ofte forskelligt til udtryk ved piger og drenge. Piger med ADHD er ofte, men ikke altid, mere stille. De er så ikke hyperaktive men mere uopmærksomme. De har svært ved at koncentrere sig og vil tit sidde og dagdrømme.

Kilde: Psykiatrifonden.

Igen og igen skulle hun udfylde skemaer og tjekke bokse af. 

Men lige lidt hjalp det, og Sonja Lovdal havde efterhånden opgivet håbet om, at hun nogensinde ville finde et svar og få ro.

Da var det, at en ny ung skolepsykolog en dag kiggede hendes forældre i øjnene og sagde: ”Nu skal Sonja have ro. Nu skal I ikke tvinge hende i skole mere. Nu skal vi alle sammen lytte til hendes behov.”

Den dag sænkede Sonja skuldrene. 

Det var den største lettelse.

Fandt diagnoser på TikTok

Den nye frihed gav Sonja Lovdal overskud til at tage mere hånd om sine egne behov og åbne mere op om sine udfordringer.

I 9. klasse var hun blevet så modig, at hun for første gang åbnede op overfor sine klassekammerater. 

Og de gjorde hendes frygt til skamme. Én efter én reagerede klassekammeraterne med forståelse og taknemmelighed over, at hun var åben 

Al skylden og skammen forsvandt med ét.

Trods en overvældende positiv modtagelse, følte Sonja Lovdal sig alligevel meget alene med sine udfordringer mange år endnu. 

- Jeg følte mig virkelig, virkelig meget alene. Jeg troede, jeg var den eneste, der havde det, som jeg havde det, og jeg troede decideret, at jeg var forkert, siger Sonja Lovdal til TV 2 Kosmopol.

Men det ændrede sig langsomt i løbet af 2020, da Sonja Lovdal var i starten af sine 20'ere.

Jeg kan godt komme op og skændes med folk over, at de har sagt én ting, men har ment noget andet.

— Sonja Lovdal

Som så mange andre, kedede hun sig under corona-nedlukningen og downloadede derfor den sociale medie-app TikTok.

Mellem alle dansevideoerne, dukkede der ind i mellem også sjove videoer op, som Sonja følte, hun kunne nikke genkendende til. 

Desto flere af videoerne, hun likede, desto flere kom der.

Spørg Os

Vær med i vores journalistiske fællesskab.  Du spørger. Vi undersøger.

Og hun følte sig pludselig set på en måde, som hun ikke havde oplevet før.

Det mest overraskende var dog, at på næsten alle videoerne gik tre hashtags igen. 

#ADHD #autisme #neurodivergens.

Det er godt, at vi snakker mere om diagnoser

TikTok blev altså Sonja Lovdals første skridt mod de to diagnoser, hun har i dag. 

Det tog nogle års tilløb, men som 27-årig stod hun endelig med svaret.

Hun har ADHD og autisme. 

Og visheden om de to diagnoser har gjort en kæmpe forskel i hendes liv. 

- Jeg har brugt rigtig lang tid på at skamme mig over, at føle mig forkert og føle mig så anderledes. Og det var først da jeg fik mine diagnoser, at jeg fandt ud af, at jeg slet ikke er anderledes, siger hun til TV 2 Kosmopol. 

Det er dog vigtigt for hende at pointere, at hendes diagnoser ikke definerer, hvem hun er:

- En diagnose er jo ikke en personlighed. Det er bare en tilføjelse til, hvem du er, og den måde, din hjerne fungerer på. Men vi er alle sammen forskellige. Det er altid et spektrum. Så der er det også vigtigt, at man forstår, at alle med ADHD er forskellige. Alle med autisme er forskellige. Og det kan være, at der er nogle fælles ting, vi kan spejle os i, men der vil også være helt vildt mange ting, der adskiller sig fra hinanden.

Selv beskriver hun blandt andet nogle af sine austisme-udfordringer således: 

- Min autisme gør for eksempel, at jeg har rigtig svært ved at forstå sarkasme, eller når ting bliver sagt mellem linjerne. Jeg tager alting megabogstaveligt. Jeg kan godt komme op og skændes med folk over, at de har sagt én ting, men har ment noget andet.

Hun er bevidst om, at der er nogle, der vil mene, at vi som samfund i dag er for rundhåndede med diagnoser, men den opfattelse, mener hun, i lige så høj grad er opstået, fordi vi er blevet bedre til at tale højt om det: 

- Jeg tror, at grunden til, at det føles som om, at der er flere, der får diagnoser lige nu, det er fordi, at vi snakker mere om det. Vi snakker mere om mental sundhed, vi snakker mere om trivsel. Og der er for eksempel også mere snak om, hvordan det er at være kvinde og have ADHD.

Det er ikke meningen, at folk skal have ondt af mig

— Sonja Lovdal

Og Sonja Lovdal er ikke i tvivl om, at det er vigtigt, at vi taler mere om diagnoser.

- Og fordi vi snakker mere om det, så er der flere, der opdager den her identitet, de har, de her forskellige handicap, de har. Og for rigtig mange, blandt andet mig, så har det jo været en hjælp at finde ud af, at det ligesom er det, der er ”galt” med mig. Fordi jeg har endelig fået sat ord på, hvorfor jeg har haft det, som jeg har:

- Hvad det egentlig er, der sker inde i min hjerne, hvordan det er, mit hoved fungerer. Og der har det bare virkelig været en trøst at få min diagnose.

Det er også derfor hun i de seneste år selv har valgt at være åben og ærlig på sine sociale medier om sine egne udfordringer og diagnoser.

Ligesom de TikTok-profiler, der satte hende selv på sporet af sine diagnoser.

Og for at sætte endnu mere fokus på mentalt helbred blandt unge, står hun nu også bag en helt helt ny bog, sammen med seks andre unge, som hedder "Sådan har jeg det".

Sonja Lovdals veninde Sofie Amalie Hejn er en af de seks andre forfattere på bogen.
Foto: Nynne Frost Andersen/TV 2 Kosmopol

Vigtigt at tale højt om det, der er svært

Sonja Lovdal deler ikke sin historie i en bog for at få medlidenhed. 

- Det er ikke meningen, at folk skal have ondt af mig. Det er ikke meningen, at det skal være min triste historie om, hvor svært jeg har haft det. For jeg tror, der er mange, der har haft det svært: 

- Det er meningen, at folk skal læse den og kunne spejle sig i den og kunne se sig selv i den. Og måske finde noget trøst i, at de ikke er alene.

Det er de syv forfatteres håb, at bogen kan bliv et sted at starte, hvis man ikke har det godt, men ikke ved hvorfor. 

- Hvis det, at jeg deler min historie, kan gøre, at nogle andre føler sig mindre alene, føler sig hørt, føler sig set, får noget trøst, så er det jo bare det hele værd, siger hun til TV 2 Kosmopol

Og så er det den ultimative drøm, at bogen kan være et afsæt til undervisere, omsorgspersoner, forældre og venner til at starte en samtale om at være ung og have det svært. 

Opbakning fra Psykiatrifonden

Bogen er skrevet i samarbejde med Psykiatrifonden.

Psykiatrifonden har kigget alt igennem, kommet med rettelser og tjekket, at der ikke var noget, der var skadeligt eller forkert rent faktuelt. 

Psykiatrifonden er også med til at sikre, at de historier, der er i bogen, gør, hvad de skal. Og udelukkende er noget, man kan spejle sig i, uden at det bliver en selvdiagnostiseringsbog eller selvhjælpsbog.

Ingen af de syv forfattere, er professionelle fagfolk inden for mental sundhed og har udelukkende haft en personlig interesse i at dele, deres egne perspektiver og oplevelser  i forhold til mentalt helbred.  

I efterordet som er skrevet af Psykiatrifonden, står der nogle helt konkrete råd og tips til, hvordan man kan søge hjælp, hvordan man kan blive bedre til at snakke om det, hvordan man kan blive bedre til at lytte til andre, der snakker højt om det. 

Bogen handler dog ikke kun om, at have det svært, hvilket også er grunden til at de er landet på titlen "Sådan har jeg det" i stedet for eksempelvis "Derfor har jeg det svært".  

- Jeg synes også, vi skal snakke mere om håb, og hvordan vi kan få det bedre, eller hvordan vi kan lytte mere til os selv og vores egne behov, siger Sonja Lovdal. 

Du kan komme med, da TV 2 Kosmopol besøgte Sonja Lovdal, i videoen her

Sådan har vi gjort

Videoen og artiklen er lavet ud fra interview med Sonja Lovdal og ud fra hendes nye bog "Sådan har jeg det". Bogen er skrevet i samarbejde med seks andre personer, som hver deler deres historie om at have det svært.

Link kopieret!

Seneste nyt

play-circle play-circle Læs op

Storstilet snyd med Airbnb-udlejning i København

(Arkivfoto).
Foto: Martin Bureau/AFP/Ritzau Scanpix

Seks år efter den ifølge daværende skatteminister, Karsten Lauritzen (V), ”historiske aftale” om at begrænse og beskatte boligudlejning via platformen Airbnb har Skat reelt set ikke noget overblik over, hvorvidt nogen udlejer i længere tid end de tilladte 70 dage om året.

Det skriver Politiken.

Ifølge avisen skyldes det, at platformen kun er forpligtet til at indberette indtjening på udlejning til Skat – men altså ikke antal dage.

Det gør det ifølge Horesta let at snyde, og altså udleje via Airbnb i langt mere vidtgående omfang, end reglerne tillader.

Politiken har set en kortlægning af boligerne i København på Airbnb, som dataprojektet Inside Airbnb har lavet. Her fremgår det, at 1.667 boliger listet på Airbnb i København udlejes ”mere end 90 dage om året” – hvilket altså er mindst 20 dage mere end det tilladte.

Målrettet udlejning til turister via Airbnb har de seneste år fået kritik for både at være med til at lægge pres på lokalkvarterer og presse boligpriserne i vejret.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Efter konflikter med hjemløse i forsamlingshus: Værested får ekstra bevilling

(Arkivfoto).
Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Værestedet Grace KBH i København-bydelen Nørrebro modtager en pose penge, så åbningstiderne kan udvides hen over vinteren.

Det sker, efter at et medlemsforslag fra Enhedslisten om en yderligere bevilling til værestedet på 187.000 kroner til forlænget åbningstid i januar til og med marts i denne uge blev stemt igennem på Københavns Rådhus.

Det fremgår af referatet fra Økonomiudvalgets møde tirsdag.

TV 2 Kosmopol har tidligere fortalt, hvordan flere episoder dette efterår med vold mod frivillige, brandstiftelse og konflikter med udsatte, hjemløse borgere i og omkring Folkets Hus og den dertilhørende park får foreninger til at droppe stedet.

Dengang lød advarslen, at problemerne ventes at tage til i takt med det køligere vejr, hvor flere hjemløse søger indendørs.

Af samme grund var ønsket fra Nørrebro Lokaludvalg, Folkets Hus såvel som herberget Kirkens Korshær og værestedet Grace KBH, at netop Grace KBH fik ekstra kommunal støtte til at etablere udvidede åbningstider, så de hjemløse omkring Folkets Park søger mod et værested og ikke mod forsamlingshuset.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Sanjay Shah får 12 års fængsel

Sanjay Shah får konfiskeret mere end syv miliarder kroner og frakendes retten til at indgå i erhvervsledelse.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sanjay Shah idømmes 12 års fængsel for milliardbedrageri begået mod den danske statskasse. Dommen er afsagt torsdag ved Retten i Glostrup.

Den 54-årige brite var iført nissehue, da han trådte ind i retslokalet kort før klokken 16 torsdag. Men det var ikke en domsol i gavehumør, han blev mødt af.

Ud over fængselsstraffen blev shah udvist af Danmark og frakendt retten til at indgå i erhvervsmæssig ledelsessammenhæng.

Han fik derudover konfiskeret et beløb på mere end syv milliarder kroner. Det nøjagtige beløb er 7.220.184.697.

Sanjay Shah valgte på stedet at anke dommen. Han vil frifindes eller have en mildere straf, oplyser advokat Kåre Pihlmann.

Retten har vurderet, at Sanjay Shah havde en helt central rolle i det svindelnummer, som lænsede statskassen for milliarder af kroner, fortæller retsformand Nanna Blach i forbindelse med domsafsigelsen.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Regeringen vil have flere solceller på lejligheders tage

Folketinget afsætter nye millioner til at hjælpe solceller op på lejligheders tage.

Fra 2025 til 2030 vil der være gennemsnitligt omkring 8,6 millioner kroner årligt i puljen, som kan søges fra næste år.

- Det er arealer, der står uudnyttet hen, og hvor det kan give mening at opsætte solceller til lokal elproduktion tættere på, hvor energiforbruget er, siger Linea Søgaard-Lidell, klimaordfører for Venstre.

Det private marked har i højere grad skelet mod marker, enge og store, flade tage på eksempelvis lagerbygninger eller industri. Taget på en etageejendom kan ofte være for ukurant med sine kviste og skorstene til, at der for alvor er god forretning i at etablere solceller.

- Vi vil gerne tilskynde, at man kommer mere med i byerne, siger Linea Søgaard-Lidell.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Antidepressiver under graviditet kan påvirke barn efter fødslen

Gravide, der stopper med at tage antidepressiv medicin under graviditeten, har færre indlæggelser af deres nyfødte børn.

Det viser et nyt studie fra Statens Serum Institut.

Man understreger dog, at behandling af depression under graviditet er afgørende for mange kvinder, og at sværhedsgraden af depressionen også kan spille en rolle i forhold til resultaterne af studiet.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

29-årig dømt for bombesprængning ved HA-klubhus

En 29-årig mand er torsdag fundet skyldig i en sag om en bombesprængning ved et klubhus i Københavns nordvestkvarter, der tilhører Hells Angels.

Det skriver Ekstra Bladet.

Han er ifølge avisen blevet idømt seks år og seks måneders fængsel ved Retten på Frederiksberg.

Det var 9. september klokken 05.35 sidste år, at sprængningen ved rockerklubhuset skete. Sprængningen medførte blot materiel skade.

Som led i dommen blev manden, der har kurdisk baggrund, udvist af Danmark. Han ankede dommen på stedet, skriver Ekstra Bladet.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Politiet løfter sløret for mystisk politiaktion

To virksomhedsejere fra henholdsvis København og Næstved og en 41-årig mand, der er tidligere ledende medlem af en forbudt rockergruppering, er torsdag blevet anholdt.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Den 41-årige er sigtet for narkohandel og hvidvask, mens de to virksomhedsejere er sigtet for hvidvask.

Beløbet for hvidvasken er endnu ikke opgjort.

De tre personer er blevet anholdt i det, politiet omtaler som en stor aktion.

Aktionen er sket i et koordineret samarbejde med blandt andet Forsvaret, Hjemmeværnet, Skattestyrelsen, flere politikredse og vurderingseksperter.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Flere heste døde af mystisk forgiftning i Nordsjælland

Arkivfoto: Disse heste er ikke ramt af den mystiske forgiftning.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En indtil videre ukendt forgiftning har ramt en række heste i blandt andet Nordsjælland, og flere er døde.

Det har fået nordsjællandske dyrlæger, Landbohøjskolen og Fødevarestyrelsen til at undersøge sagen, men ind til videre er det et mysterie, hvad der har udløst de voldsomme forgiftningssygdomme, skriver Sjællandske Nyheder.

Mediet har talt med Tanya Juul Kjær, der driver et stutteri nær Mårum i Gribskov, efter at hun har lavet et Facebookopslag, hvori hun skriver om de syge og døde heste.

- Jeg har skrevet om, at vi har haft det her mærkelige forløb hos mig, og jeg kan se på mange af de svar, jeg får på mit opslag, at der er flere lignende historier rundt omkring i landet, siger Tanya Juul Kjær.

Hun forklarer, at de på stutteriet inden for de seneste 2-3 uger har haft flere heste, der har udvist de samme symptomer, heraf to, som er døde og én, som har været indlagt på Landbohøjskolen. Derudover har Tanya Juul Kjær talt med hesteejere i både Helsinge samt Melby i Halsnæs Kommune, som har haft heste med lignende symptomer.

De ramte heste har udvist kolik-lignende symptomer i form af mistet appetit, nedstemthed og at de skraber og ligger ned. Men hvor en del af 'kuren' på kolik hos heste er motion, så har det i disse tilfælde udløst endnu flere symptomer, skriver Sjællandske Nyheder.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Mikkel faldt på knæ foran elefanterne

Her falder Mikkel på knæ og frier til Frida.
Foto: København Zoo

Den 12. december for 12 år siden mødte Mikkel Hannesbo og hans kæreste Frida hinanden, da de begge arbejdede med elefanter i Thailand.

Sød musik opstod, og snart bliver de to smedet sammen i ægteskabets bånd.

34-årige Mikkel Hannesbo fra Frederiksberg overraskede nemlig kæresten med et frieri foran elefanterne i ZOO i dag torsdag – altså præcis 12 år efter, at de mødte hinanden.

Under en rundvisning, som Mikkel havde booket og på forhånd aftalt med Zooguiden, faldt han på knæ og stillede det store spørgsmål. Og som du nok har gættet, sagde hun ja.

- Jeg har været ret nervøs op til dag, om det hele ville lykkes. Men det kunne ikke være gået mere perfekt, siger Mikkel Hannesbo.

København Zoo har fået lov til at viderebringe billeder af det lykkelige par.

Og herfra kan vi kun sige tillykke.

Foto: København Zoo
Link kopieret!

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
beyondwords no-domain
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google