”Det er perverst og ulækkert”: DF vil have forbud mod dragshows for børn i København

Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti kalder dragshows for perverterede, men har svært ved at forklare hvorfor. Nu foreslår han et lokalt forbud mod dragshows for børn i Københavns Kommune.

Et prinsesseshow for børn på Frederiksberg Bibliotek fredag er blevet centrum for en ophedet debat.

For prinsesseshowet bliver lavet af to professionelle dragqueens - mænd der optræder som kvinder i kjole, stiletter og makeup - og det har fået flere politikere fra Dansk Folkeparti til at kritisere arrangementet.

Efterfølgende har de to dragqueens modtaget voldsomme trusler på de sociale medier, og en gruppe utilfredse borgere har sågar arrangeret en demonstration mod prinsesseshowet.

I kølvandet på virakken foreslår Finn Rudaizky, DF’s medlem af Københavns Borgerrepræsentation, et lokalt forbud mod dragshows for børn i Københavns Kommune.

- Det er perverst og ulækkert at udsætte forsvarsløse børn for sådanne seksualiserede dragshows, hvorfor kommunen bør indstille alle dragshows for børn omgående, skriver han i et indlæg til TV 2 Kosmopol, som også er underskrevet af Mitchel Vestergaard fra DF.

Det er en hård anklage, og derfor har TV 2 Kosmopol sat Finn Rudaizky i stævne, så han kan forklare sine holdninger.

Drag er jo en klæd ud-leg, så hvordan er det perverteret?

- Det er den måde, den slags shows normalt foregår på. Det er absolut ikke velegnet for børn. Nogle dragshows er perverterede, og det er det ikke nødvendigvis det på Frederiksberg, men vi bliver nødt til at sende et signal, siger Finn Rudaizky til TV 2 Kosmopol.

quote man bruger det her event til at puste til en debat om kønsidentitet

Niels Peder Ravn (K)

Finn Rudaizky har aldrig selv været til et dragshow, men har set eksempler på det i fjernsynet, og det er det, han bygger sine holdninger på, fortæller han.

Men hvad er det helt konkret, der er perverteret ved drag?

- Det er deres øvelser og bevægelser, det er en meget seksualiseret optræden, og man skal se på, om det er velegnet til børn.

Men du ved slet ikke, hvad der kommer til at ske på Frederiksberg bibliotek. Bør du ikke i det mindste se det, før du kritiserer det?

- Jeg bliver nødt til at reagere på forhånd. Jeg mener, politikerne skal diskutere, hvilken retning vi bør gå i, når det kommer til det her.

(artiklen fortsætter efter billedet.)

Magnus Lykke Johanson optræder på biblioteket under sit dragqueen alter ego Diana Diamond.
Magnus Lykke Johanson optræder på biblioteket under sit dragqueen alter ego Diana Diamond.
Foto: Stine Sylvestersen/TV 2 Kosmopol

Det omstridte prinsesseshow kommer ifølge Magnus Lykke Johanson, der er en af de to dragqueens bag arrangementet, til at bestå af en masse Disney-musik, dans og glitter.

I det her tilfælde har vi en mand i kjole, hvad hvis det var en kvinde med skæg og i ”mande”-tøj?

- Fordi man er udklædt, så giver det et indtryk til børnene, at der er mere end to køn, det er det, de signalerer. Børnene kan ikke bedømme, at de er klædt ud, siger Finn Rudaizky.

Dirch Passer i Charlies Tante eller børne-tv figuren Vera er jo også mænd klædt ud som kvinder. Er de også perverterede?

- Jeg kan ikke svare på alle tingene. Jeg sender et signal om, hvad jeg synes, at vi skal bruge skatteydernes penge på. Her taler vi om offentlige midler, der bliver brugt på de her shows.

Konservativ: DF puster debat op

Finn Rudaizky har spurgt kulturforvaltningen om, hvor råderetten ligger for bibliotekerne og deres selvbestemmelse over denne slags arrangementer. Når han har fået svar fra forvaltningen, vil han se på, om det er muligt at gå videre med et forbud mod dragshows for børn.

Der kommer dog ikke til at være opbakning til forbuddet fra De Konservatives side. Partiets medlem af kultur- og fritidsforvaltningen, Niels Peder Ravn, mener, at ”diskussionen har taget en mærkelig drejning”:

- Vi skal ikke opdrage folks børn, det skal forældrene. Og hvis forældre vil tage deres børn med på biblioteket og se et dragshow, så kan vi ikke blande os i det, siger han til TV 2 Kosmopol.

Han kan ikke selv hidse sig op over selve arrangementet, og kan ikke se, det skulle handle om at påvirke børn i en seksuel retning.

- Det eneste, der kan hidse mig op, er, at man bruger det her event til at puste til en debat om kønsidentitet. Det er en vigtig debat at tage, men det her event er ikke farligt, siger Niels Peder Ravn (K).


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik