Donerer sæsonkort til 25 familier, der ikke har råd: "Fodbold skal være for alle"

I år har Mads Vendelin Olesen for første gang selv oplevet en hel fodboldsæson i Parken. Det var en fantastisk oplevelse, og derfor besluttede han at give oplevelsen videre.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Superligaklubben F.C. København spiller sin første kamp i denne sæson søndag eftermiddag, vil der være 25 familier tilstede på stadion, som ikke har betalt for deres billetter.

Men det er skam ikke, fordi de har sneget sig ind uden en billet. 

De har fået billetten - ja, faktisk hele sæsonen - doneret.

quote At se glæden i folks øjne. Det skal alle kunne opleve. Det skal ikke være en privilegeret oplevelse at komme ind og se fodboldkampe

Mads Vendelin Olesen

Ifølge Mads Vendelin Olesen bør alle nemlig opleve glæden ved en tur på stadion, og derfor hjælper han familier, der ikke har råd til et sæsonkort selv. 

- Jeg har lige haft min første sæson som kortholder i Parken, og det har bare været et fantastisk år. Sådan et sæsonkort det koster jo en del, så det er ikke alle, der har råd til det. Så det startede egentlig med, at jeg ville finde en far og søn, som jeg kunne give den glæde, siger Mads Vendelin Olesen til TV 2 Lorry. 

En sæsonkort til parken koster mellem 1899 kr. og 2299 kr. for en voksen.
En sæsonkort til parken koster mellem 1899 kr. og 2299 kr. for en voksen.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Men hvordan finder man en familie, som gerne vil have et sæsonkort til Parken, og som ikke selv har de økonomiske midler til at kunne købe sådan et? 

De sociale medier er et godt sted at starte, troede Mads.

- Jeg smed det på Twitter, og så gik der syv minutter, så skrev den første. Men det var ikke en besked fra en familie, som gerne ville have et sæsonkort. Det var en, som også gerne ville donere et sæsonkort. Hurtigt blev jeg kontaktet af mange flere, som alle ville give et sæsonkort til en familie, siger Mads Vendelin Olesen og tilføjer:

- Jeg stod med en hel gruppe mennesker, som gerne ville hjælpe, men kun med nogle få familie, som havde meldt ud, at de gerne ville modtage et sæsonkort. Det havde jeg ikke lige forventet, siger han.

Hurtigt begyndte Mads' omgangskreds at hjælpe ham med at finde familier. 

Blandt andet informerede en folkeskolelærer om en elev, der kunne være en egnet kandidat.

"Jeg skal hjælpe andre, der er mindre privilegeret" 

 Det viste sig at være en stor praktisk opgave for Mads at skulle holde styr på de mange donorer og familierne, der skulle modtage sæsonkortene. 

- Det tog noget tid at organisere, men vi er endt med at kunne donere sæsonkort til cirka 25 familier. Det er jeg virkelig glad for, siger han, og uddyber:

- Gennem den seneste sæson har jeg nydt at se børn og forældre komme til kampene i Parken. At se glæden i folks øjne. Det skal alle kunne opleve. Det skal ikke være en privilegeret oplevelse at komme ind og se fodboldkampe. Jeg er så heldig, at jeg har råd til det, og så har jeg også pligt til at hjælpe andre.

quote Det er en gerning, som er fuld af sympati og overskud, og det kan vi kun bifalde.

Jes Mortensen, F.C. København

Hos F.C. København hilser de initiativet velkomment.

- Det er fantastisk. Det er dejligt, at vi har fans, som tænker på andre og vil hjælpe andre. Det er en gerning, som er fuld af sympati og overskud, og det kan vi kun bifalde, siger kommunikationschef for F.C. København, Jes Mortensen.

Mads Vendelin Olesen er mest af alt stolt af, hvor mange der støttede op om idéen, og selv gav en hånd med.

- Både bekendte og fremmede engagerede sig. Der var flere, som gerne ville donere, men foretrak at være anonyme. Folk ville virkelig bare gerne hjælpe, siger han.

Mads Vendelin Olesen tror, det bliver en helt særlig oplevelse at være i Parken under sæsonens første kampe.
Mads Vendelin Olesen tror, det bliver en helt særlig oplevelse at være i Parken under sæsonens første kampe.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Succesen skal gentages

Det er ikke så vigtigt, at det lige er fodboldoplevelser, som familierne får doneret. Det er mere det at kunne få en særlig oplevelse, som de ellers ikke ville have råd til.

- Fodbold har betydet meget for mig, så derfor var det noget, jeg gerne ville give videre, men det kunne lige så godt have været en helt anden sportsgren, men siden det danske fodboldlandshold klarede sig godt sidst, så er mange blevet interesseret i fodbold, så jeg tænkte, at det var oplagt, forklarer Mads Vendelin Olesen.

quote når forårssæsonen går i gang, så gentager vi succesen.

Mads Vendelin Olesen

Nu ser han frem til endnu en sæson i Parken, hvor han kan glæde sig over, at der er familier blandt publikum, som får en masse oplevelser, de ellers ikke ville have fået.

- Jeg kan desværre ikke selv være i Parken til den første sæsonkamp, men under de næste par kampe kommer jeg til at sidde og smile. Det bliver stort de første par kampe, men det vil selvfølgelig også blive hverdag igen, fortæller Mads.

Han håber at undgå helgendyrkelse for det var slet ikke formålet med initiativet. Han er glad for at kunne gøre en forskel for nogle, og han har allerede tænkt sig at gøre det igen.

- Både jeg og rigtig mange andre vil gerne donere et sæsonkort igen, så når forårssæsonen går i gang, så gentager vi succesen, afslutter Mads Vendelin Olesen.

F.C. København møder A.C. Horsens i deres første sæsonkamp, som spilles i Parken søndag den 17. juli kl. 16.00.Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere