DSB løfter pegefingeren efter puttefest: Stor gruppe udsatte sig selv for livsfare

En gruppe på 30 personer løb tværs over skinnerne på Svanemøllen Station. Det får DSB til at gentage et alvorligt budskab.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over 6.000 unge gymnasieskoleelever fra nær og fjern var fredag aften samlet i Dyrehaven til den årlige puttefest, hvor 1.g'erne bydes velkommen af de ældre studerende.

Arrangementet forløb over en bred kam rigtig fint, og de unge har fået ros fra flere steder for deres opførsel.

quote En gruppe på 30 mennesker løb på tværs af skinnerne, for at kommer over til et andet tog

Tony Bispeskov, Informationschef, DSB

Hos DSB har man dog set sig nødsaget til at løfte pegefingeren og hæve stemmen.

- Vi haft nogle tilfælde med unge mennesker, der har krydset skinnerne. Det betragter vi med meget stor alvor, fortæller informationschef hos DSB, Tony Bispeskov, til TV 2 Lorry. 

- Den mest alvorlige hændelse var omkring Svanemøllen Station, hvor en gruppe på 30 mennesker løb på tværs af skinnerne for at komme over til et andet tog, uddyber han.

Unormal adfærd

Selvom episoden fandt sted i København, så vurderer DSB, at den har relation til den store puttefest i Klampenborg, fordi de unge løb over i et tog i retning mod Dyrehaven.

Uanset hvor de skulle hen, så skal mennesker aldrig befinde sig på togskinnerne, hvor der kommer tog med 120 km/t, lyder budskabet.

- Det er forbundet med meget stor fare, for der kommer også gennemkørende tog (på Svanemøllen Station, red.), og sigtbarheden i sådan en stor gruppe er også meget lav. Så vi vurderer, det har været en meget farlig situation, og vi vil på det skarpeste advare mod, man gør sådan noget, fortæller Tony Bispeskov.

Han fortæller samtidig, at det er meget unormalt, at de registrerer så stor en gruppe, der løber over skinnerne. Samtidig skærper det faren, fordi mange i gruppen ikke kan orientere sig.

- Mange af dem, der løber, følger jo bare flokken og kan ikke orientere sig, om der kommer et tog med høj fart. Det nedsætter sigtbarheden voldsomt, ligesom risikoen for at falde er til stede, når man er så mange, siger informationschefen.

Politi tilbageholdt flere tog

Udover episoder med unge mennesker på skinnerne, så standsede politiet togtrafikken flere gange - blandt andet omkring Klampenborg- og Charlottenlund Station, oplyser DSB.

Den præcise årsag kender DSB ikke og henviser i stedet til Nordsjællands Politi. Det har dog ikke været muligt for TV 2 Lorry at få en kommentar herfra inden artiklens deadline.

- Når det kommer til sikkerhed, så er det vigtigt, vi alle sammen opfører os fornuftigt. Vi gør, hvad vi kan med information over højtalerne og tilstedeværende personale. Det er forbundet med livsfare at færdes på skinneren, og vi vil på det kraftigste opfordre til, at man lader være, slutter Tony Bispeskov af.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Cecilie Laustsen

Cecilie lider af kronisk lungesygdom:
Nu løber hun for at samle penge ind til forskning

Testcenter

De sidste testcentre er lukket:
"Vores erfaringer kommer til at gøre en stor forskel"

Vis mere